BMW'nin 2009 Modelleri Zet-4 ve X1



Türkiye lüks otomobil satışında önemli bir paya sahip BMW, 2009'da piyasaya 2 yeni model sunacak. Firma, yeni modellerle ilgili oldukça iddialı..

Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Faik Ahmet Akkök, bir tanıtım için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BMW'nin 2009 yılına iddialı modellerle gireceğini söyledi.

Bu yıl eylül ayında Türkiye'ye getirdikleri yeni BMW-7 serisinden umutlu olduklarını anlatan Akkök, yeni yılla birlikte 2 yeni modeli daha piyasaya sunacaklarını kaydetti.

Akkök, 2009'un ilk yarısında BMW'nin önemli otomobillerinden biri olan Zet-4'ün Türkiye piyasasına gireceğini belirterek, ''Zet-4'ün Türkiye lansmanını mart ayında gerçekleştireceğiz. İkinci yarıda da ürün yelpazesine X1'i ekleyeceğiz. Bunun yanı sıra hem X5'in hem x6'nın M modelleri (büyük motor hacmi), eylül sonrası yeni ürün olarak tüketiciyle buluşacak'' dedi.

Akkök, belirli adetlerde getirilecek yeni modellerin rakiplerini zorlayacağını sözlerine ekledi.

Seat Leon Linea R



Seat, Leon serisini yeni bir model, Leon Linea R’ı ekleyerek daha da genişletiyor.

Leon Linea R modelinde ikisi benzinli biri dizel üç motor seçeneği sunuluyor. Dizel motor turbo beslemeli 2 litre hacminde 170 beygir gücünde, 350 Nm tork üretiyor ve 6 vitesli düz şanzımana sahip. Maksimum hızı 214 km/s olan aracın 0-100 km/s hızlanması 8.2 saniye.

Benzinli motorlar ise 1.8 ve 2 litre hacminde.

1.8 TSI motor 160 beygir gücünde, 250 Nm tork üretiyor ve 6 vitesli düz şanzıman ile kombine edilebiliyor. 0-100 km/s hızlanması 8 saniye olan aracın azami hızı 213 km/s.

2.0 TSI motor 200 beygir gücünde, 280 Nm tork üretiyor ve DSG şanzıman ile de kombine edilebiliyor. DSG şanzımanlı modeli 100 km/s hıza 7.2, düz vitesli modeli 7.3 saniyede ulaşıyor. Aracın azami hızı 229 km/s.

Leon Linea R modeli, B sütünlarında “Linea R” logoları, krom aynaları, ön tamponda farklı tasarlanmış merkezi hava girişi, 225/40/18 ebadındaki tekerleklerin altında daha büyük fren diskleri, daha geniş arka tamponu gibi farklılıkları ile diğer modellerden ayrılıyor.

Nissan'dan Note'ye %0,99'la Kredi Sansi



Nissan, 5 Kasım tarihinden itibaren başlayan kampanyası ile, Note modeli için, % 0.99’dan başlayan kredi imkanı sunuyor. Firma ayrıca, Note dizel ve benzinli model fiyatlarını eşitleyerek, Note modellerinde benzinli fiyatına dizel fırsatını da sunuyor.

Nissan’in Yeni Spor Otomobili 370Z



350Z modelinin yerini alacak, 370Z modelinin ilk resmi görselleri yayınlandı. Yeni model biraz “retro” bir tasarım; eski 240Z modeli gibi uzun burun, kısa arka kısıma sahip ancak güncel Nissan modellerini de yansıtıyor.

Model isminin değişmesi, motor hacminin de 3.7 litre olacağını ifade ediyor; gücünün 330 beygir olması bekleniyor.

370Z yerini alacağı modele göre biraz daha kısa ancak daha geniş ve daha hafif.

Araç, 19 Kasım’da düzenlenecek Los Angeles Auto Show’da tanıtılacak ve ardından satışına 2009 yılının ilk çeyreği içinde başlanacak.

Altin Direksiyon Audi Q5'in



Otomotiv sanayinin en prestijli ödüllerinden biri olan ve sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Altın Direksiyon’da, SUV sınıfının en iyi aracı seçilen Audi Q5, pazara sunulmasıyla ilk ödülünü almış oldu…

Böylece Audi’nin 17. kez bu ödüle ulaşmasını ve tüm zamanların lideri olmasını sağladı.

Yeni Audi Q5, Bild am Sonntag dergisi okurlarınca bu yılın SUV sınıfının en iyi aracı seçilerek “Altın Direksiyon” ile ödüllendirildi. Güçlü rakiplere karşı galip gelen Audi Q5, böylece geçen yıl Audi A4’ün elde ettiği başarıyı tekrarlamış oldu.

Otomotiv sanayisinin en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Direksiyon ödül töreninde konuşan, AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, “Bu hem yeni Q5 hem de Audi markası için muhteşem bir başarı. Benim için bu ödül aynı zamanda, kendini işine adamış, yüksek motivasyonlu ekibimizin büyük başarısının onayı anlamına geliyor,” dedi. Stadler şöyle devam etti, “Aldığımız Altın Direksiyon, bu otomobilin sadece benim kalbime yakın olmadığını, jüriyi de ikna ettiğini kanıtlıyor.”

VIP’lerden, teknik uzmanlardan, motorsporları ve ralli dünyasının profesyonel isimlerinden oluşan “Altın Direksiyon” jürisi, yarışma adaylarını, bu yıl test etme imkanı da buldular. Rakiplerine karşı konforu, sürüş deneyimi ve fonksiyonelitesi ile üstünlük sağlayan Audi Q5, aynı zamanda iç ve dış tasarım disiplinlerinde de yüksek puan topladı. Jüride bulunan teknisyenler yeni performans SUV’sini, onarım kolaylığı ve çevreyle dost olma özelliği dolayısıyla özellikle övgüye değer buldular.

Bu yıl elde edilen ödülle, 1975 yılından bu yana yılın en iyi otomobillerine verilen “Altın Direksiyon” ödülünü, 33 yılda 17 kez kazanan Audi, böylece en başarılı marka da oldu. Audi, 2004’te Audi A6, 2005 yılında Audi Q7 ve geçen yıl Audi A4 ile bu ödülü kazanmıştı.

15 bin YTL'lik Geely Satisa Sunuldu



12. İstanbul Autoshow Fuarı’nda ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkan ve Geely modelleri, 14,999 YTL’den başlayan çok özel fiyatlarla satışa sunuldu.

Geely ilk etapta B segment Geely Echo ve C segment Geely Familia Sedan modelleri satışa sunuluyor. 2009 yılında ise MK Hatchback, LC ve FC modellerinin de eklenmesiyle ürün gamı daha da zenginleştirilecek.

Geely Echo

Geely’nin B segmetindeki silahı Echo, Çinli ve yabancı 1000’den fazla AR-GE çalışmasının sonucunda ortaya çıktı.

Tam bir aile otomobili olarak tüketiciye sunulan Geely Echo, güvenliği en üst düzeyde sunan “Üç boyutlu Güvenlik Sistemi” ile donatıldı. Üç boyutlu emniyet siteminin 28 yönüyle araç sahibine sağladığı üstün güvenlik özellikleri onu, segmentindeki rakiplerinden ayırıyor.

Geely Echo’da, EBD destekli ABS fren sistemi, kapı içi çelik koruma barları, immobilizer, darbe emici direksiyon mili, sürücü ve yolcu hava yastığı standart olarak sunulan güvenlik ekipmanlarından bazıları. Ayrıca, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, krom iç kapı kolları, radyo-cd çalar, tek dokunuşla açılabilen elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit araç içi yaşamı daha konforlu kılan özellikler olarak öne çıkıyor.

Geely Echo, ülkemizde 1.3 lt. benzinli motor seçeneği ile satışa sunuluyor., Dinamik performans ile birlikte yakıt tasarrufu da sunan 1342 cm3lük hacimli bu modern motor, 6000 dev/dak’da 86 hp maksimum güç üretiyor. 5200 dev/dak’da 110 Nm’lik maksimum tork elde ediliyor.

Geely Familia Sedan

Geely Familia, Geely markasının ulusal ve uluslararası pazarlarda yayılmasında en etkin modellerinden biri olarak öne çıkıyor.. Yoğun bir rekabetin yaşandığı orta segmentte, hatchback ve sedan gövde tipleriyle tüketicinin beklentilerine yanıt veren stratejik bir model.

Şıklık ve rahatlık düşünülerek tasarlanan Geely Familia, cazibesinin yanı sıra bir otomobilden beklenen her şeyi tam anlamıyla sunuyor.

Güçlü motoru, kontrollü sürüş niteliğine ek olarak; özel ses azaltım teknolojisinin getirdiği konforlu bir sürüş sunan sağlam gövde yapısı, 4 kapılı birleşik çarpmaya dayanıklı tampon kirişi, darbe emici direksiyon mili, immobilizer, EBD destekli ABS ve çift hava yastığı ile, güvenliği ön planda tutan Geely Familia ayrıca, krom kapı kolları, gövde rengi tampon ve yan aynalar, ön ve arka sis farları ile de donatılmış.

1.5 lt. motora sahip olan Geely Familia’da, sürüş 1498 cm3 hacimlik motor, 6000 dev/dak’lık motor devrinde 94 hp; 3400 dev/dak’da ise 128 Nm maksimum tork üretiyor.

TAVSİYE NİTELİĞİNDE ANAHTAR TESLİM FİYATI (YTL)
GEELY CK ECHO 1.3 BASIC 14.999
GEELY CK ECHO 1.3 COMFORT 17.999
GEELY MK FAMILIA 1.5 COMFORT 20.499

AC Schnitzer BMW X6 Falcon




En çok, modifiye ettiği BMW modelleri ile tanınan AC Schnitzer, en son X6 modeline el attı.

X6’yı daha çok görsel yönden modifiye eden firma, motor elektroniği üzerinde yaptığı çalışma ile, 30d ve 35d modellerinin gücünü, aynı sıra ile, 235 beygirden 272 beygire, 286 beygirden 310 beygire yükseltti.

Firma, aracın modifiye ettiği şasesini Nürburgring yarış pistinde geliştirmiş, amortisör yaylarını değiştirmiş, ön iz genişliğini 70 mm, arka iz genişliğini 80 mm artırmış. Uygulanan gövde kitinde aracın yere basma kuvvetini yükseltmek hedeflenmiş.

Ne diyelim... Alman “Falcon”u yani Türkçe ismi ile “Doğan”ı işte böyle olur...

Fiat Bravo’ya 4 Odul



Pazarlama iletişiminde yaratıcı ve etkili medya fikrinin kullanımının önemini vurgulamak için 2008 yılında üçüncüsü düzenlenen MediaCat Felis Yarışması’nda Fiat Bravo pazarlama iletişimi kampanyası, 4 ödül kazandı.

Fiat gönderdiği basın bülteninde 349 adet proje arasından final değerlendirmeye yükselen Fiat Bravo pazarlama iletişimi kampanyasının, aynı zamanda 2008 MediaCat Felis Yarışması’nda en çok ödül alan çalışma olduğuna dikkat çekiyor.

Aka Gündüz Özdemir’in başkanlığında görev alan ve farklı sektörlerden oluşan 19 kişilik jüri, yarışmaya katılan projeleri; strateji, uygulamadaki yaratıcılık, hedef kitleyi yakalama başarısı ve sonuç olmak üzere 4 farklı kriterde değerlendirmiş. “Sıra dışı olmayı bilenlere Bravo, Fiat Bravo” sloganlı projeyle yarışmaya katılan Tofaş çatısı altındaki Fiat Binek Araç, “ En İyi Gazete Medya Kullanımı”, “En İyi TV Medya Kullanımı”, “En İyi Radyo Medya Kullanımı” ve “Tüm Yetişkinler İçin Gerilla Aktiviteleri”yle, 4 kategoride ödül sahibi oldu.

Alfa Romeo 159’a Kasım Kampanyasi



Alfa Romeo Türkiye, lüks orta sınıfta yer alan Alfa 159 Sedan ve Sportwagon model ailesi için Kasım ayı boyunca geçerli olacak yepyeni bir satış kampanyası başlattı.

Kampanya süresince Alfa 159 model ailesinin zengin “Distinctive Plus” donanım paketli versiyonları, baz donanım seviyesi fiyatına sunuluyor. AS Haber Ajansı’nın (asha) bildirdiğine göre, 34 bin 650 eurodan başlayan anahtar teslim başlangıç fiyatına sahip Alfa Romeo 159 Sedan Distinctive Plus donanım seviyesinde mevcut güvenlik ekipmanlarına ek olarak deri döşeme, ısıtmalı yan aynalar, bi-xenon farlar, far yıkama ve 17 inç alaşım jantlar standart olarak sunuluyor.

Standart özellikler

Distinctive Plus donanımlı Alfa Romeo 159 Sedan’da EBD destekli ABS, Elektronik Denge Kontrol Sistemi-VDC (ESP), Patinaj Önleyici Sistem-ASR, sürücü ve ön yolcu havayastığı, yan havayastıkları, pencere havayastıkları, sürücü diz havayastığı, bi-xenon farlar, hız sabitleyici, deri döşeme, deri direksiyon simidi üzerinden kontrol edilebilen CD çalarlı müzik sistemi, çift bölgeli otomatik klima, ön ve arka park sensörleri, yağmur sensörü ve 17 inçlik alaşım jant gibi sınıf standartlarının üstünde donanımlar standart olarak bulunuyor.

Q-Tronic şanzıman isteğe bağlı

Alfa 159 Sedan ve Sportwagon model ailesinde üçü benzinli olmak üzere toplam dört ayrı motor seçeneğiyle ithal ediliyor. Benzinli motor yelpazesinde 1.8 litre MPI 140 HP ve 1.9 JTS 160 HP’lik güç ünitelerinin yanı sıra 260 HP güç üreten 3.2 litre silindir hacimli bir motora daha yer veriliyor. Alfa Romeo 159’un kaputu altında görev yapan tek turbo dizel motor seçeneğini ise JTD kodlu 150 HP’lik 1.9 litre silindir hacimli güç ünitesi temsil ediyor. Turbo dizel motorlu Alfa 159 model versiyonlarında Q-Tronic otomatik şanzıman ise isteğe bağlı donanım kapsamında sunuluyor.

2700 mm’lik aks mesafesi

2009 model yılı kapsamında yapılan makyaj operasyonuyla otomatik klima sistemi kumanda birimleri daha ergonomik hale getirilen ve gösterge tablosu beyaz aydınlatmalı olacak biçimde yenilenen Alfa Romeo 159 ailesi, 2700 mm’lik aks mesafesinin yardımıyla kabin içinde sınıf standartlarına uygun alan açıyor.

Avrupa'da Yılın Aracı: Opel Insignia



Avrupa'da "Yılın Aracı" ödülünün sahibi belli oldu. Yeni modellerin kıyasıya yarıştığı bu seneki büyük ödülü Opel'in yeni sedan modeli Insignia kazandı.

Alman otomobil üreticisinin orta sınıftaki yeni sedan modeli Insignia, Ford'un yeni Fiesta modelini bir puanla geride bırakarak bu büyük ödüle sahip oldu.

Insignia, 2.0 litrelik 110'dan 160 hp gücüne varan üç dizel motor ve en büyüğü 2.8 litrelik 260 hp gücündeki V6 turbo olmak üzere dört farklı benzinli motor seçeneğine sahip. Büyük oranda beğeni toplayan ve olumlu yorumlar alan bu motorlar araca sürüş dinamiği konusunda büyük katkıda bulunuyor.

Avrupa'da küresel finansal krizin etkilerinin hissedilmeye başlamasıyla Ağustos'ta yüzde 14,5 ve Eylül'de yüzde 8,2 daralan oto pazarı Ekim ayında da yüzde 14,5 gerilemişti. Insignia'nın bu kriz ortamında zor günler geçiren otomotiv sektöründe başarılı bir model olarak parlaması bekleniyor.

BMW 7 Serisi Gorucuye Cikti



Yeni BMW 7 serisinin Adana’da tanıtımı yapıldı. Daha az yakıtla daha fazla güç üreten otomobil üç motor seçeneği ile pazara sunulacak.

Borusan Oto Adana-Mersin Şubesi Müdürü Kerem Dicle Coşkun, HiltonSA Oteli’nde gerçekleştirilen tanıtımda yaptığı konuşmada, BMW 7 serisinin otomobil teknolojisinin ulaştığı son nokta olduğunu söyledi.

Otomobilin çok sayıda özelliğinin bulunduğunu ifade eden Coşkun, "BMW 7 serisi diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında daha az yakıt tüketiyor, buna karşın daha fazla güç üretiyor" dedi.

Coşkun, otomobilin özelliklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"BMW 7 Serisi beşinci nesil stil, lüks ve sürüş deneyimine yepyeni bir yorum. BMW 750i, BMW 740i ve BMW 730d olmak üzere üç motor seçeneği ile pazara sunuluyor. Yeni BMW 7 serisinin tasarımı doğallık, üstün sportiflik ve keskin zarafet için bir örnek teşkil ediyor. Otomobil özgün bir şekilde modern ve çağdaş görünüm sergilemekte ve yepyeni motor yelpazesini en yüksek standartlarda sunmakta. Düşük ağırlık mühendisliği ve yenilikçi süspansiyon teknolojisi sayesinde, lüks otomobil sınıfı içinde dinamik sürüş kalitesini eşsiz bir şekilde sağlıyor."

Coşkun, otomobilin iç tasarımının ise modern, saf ve lüks bir görünüm sunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından otomobilin tanıtımı yapıldı.

Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Faik Akkök de yeni BMW 7 serisinin sahip olduğunu teknolojik özelliklerle segmentinde fark yaratacağına inandıklarını ifade etti.

Mitsubishi Sasesinde Yeni Arac: E-Go Revolt




E-Go, otomobil gövdesi üreten bir Rus firması. Firma Revolt adında, Mitsubishi şasesi üzerine yeni bir araç geliştirdi.

Revolt’da 3 litre hacminde, 550 beygir gücünde çift turbolu bir V6, 6 vitesli düz şanzıman ile kombine edilmiş. Aracın tekerlekleri önde 245/40/19 arkada 325/30/19 ebadında.

Otomatik SX-4 Turkiye’de!



Suzuki, otomatik vitesli SX-4’ün HB versiyonunu, 31.050 YTL’den başlayan fiyatla satışa sunuyor.

SX-4 HB otomatiğin sarfiyatı, şehir dışı kullanımda 100 kilometrede 6.2, şehir içinde 9.4 ve karma yakıt tüketiminde ortalama 7,4 litre.

Önden çekiş SX-4’ün 1.6 litrelik motoru 5600 devirde 107 beygir güç 4000 devirde 145 Nm tork üretior. Araç 4115 mm’lik uzunluğa, 1730 mm’lik genişliğe ve 1585 mm’lik yüksekliğe sahip.

Firma SX-4’ün yüksek tavanın sağladığı dik oturma pozisyonu sayesinde, diz ve baş mesafesi olarak da oldukça rahat ve konforlu bir iç mekan sunduğunu iddia ediyor.

Dizel otomatik Fiat Bravo Türkiye'de



İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın, Fiat Bravo modelinin hem dizel motorla hem de otomatik şanzımanla kombine edilen versiyonu, 42 bin 200 YTL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye'de de satışa sunuldu.

Fiat'tan verilen bilgiye göre, "Dynamic" ve "Emotion" adı verilen iki farklı donanım paketiyle satışa sunulan dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı Fiat Bravo'nun baz donanımında sürücü ve yolcu ön havayastıkları, yan havayastıkları, perde havayastıkları, ABS+EBD, çift iklimlendirmeli tam otomatik klima, viraj içini aydınlatan otomatik ön sis farları, arka park sensörleri, elektrikli ön ve arka camlar, deri direksiyon simidi üzerinden kumanda edilebilen MP3 çalarlı müzik sistemi ve 16 inç hafif alaşım jantlar standart olarak sunuluyor.

MINI E



MINI, düzenlediği test programını Amerika’da uygulamaya başlıyor. Program, 500 müşterinin, tamamen elektrikli motor ile çalışan MINI E’leri test etmesinden oluşuyor. Test dönemi boyunca, araçlar, konusunda uzman teknik ekip tarafından kontrol edilecek ve dönem sonunda araçlar BMW tarafından derin bir incelemeye alınacak.

MINI E, Toyota Prius, Honda Civic Hybrid gibi hibrid bir araç değil yani elektrikli motor dışında, ikinci bir içten yanmalı motor kullanmıyor. %100 elektrikli olan aracın motoru 200 beygir güç ve 220 Nm tork üretiyor. 5,088 lityum iyon pilden oluşan batarya takımı 260 kilogram ağırlığında. Firma bu yüzden yarış otomobillerinde olduğu gibi aracı hafifletmek için bazı çalışmalar yapmış, örneğin arka koltukları iptal etmiş. Sonuç olarak ağırlık 1465 kilograma indirilmiş ve 50:50 oranında ön-arka aks ağırlık dağılımı yakalanmış.

MINI E’nin maksimum motor devri 12,500! Araç 0-100 km/s hızlanmasını 8.5 saniyede tamamlıyor ve azami hızı elektronik olarak 152 km/s’de sınırlandırılmış.

Aracın batarya takımının şarj olması 2.5 saat sürüyor ve menzili 240 km. MINI E, Kasım ayında düzenlenecek Los Angeles Auto Show 2008’de sergilenecek.

Nissan GT-R Spec-V Cikis Tarihi ve Fiyati



Daha hafif ve daha güçlü Godzilla'nın, Nissan GT-R Spec-V'nin çıkış tarihi ve fiyatı neredeyse kesinleşti.

Nissan GT-R Spec-V'nin fiyatı ve çıkış tarihi neredeyse belli oldu. İyi haber şu ki, güncel ekonomik kriz sebebiyle aracın çıkış tarihinin erteleneceği dedikodularına rağmen herhangi bir ertelenme söz konusu değil. Kötü haberse, konuşulan fiyat ciddi şekilde arttı.

154,000 $'lık beklenen fiyat etiketiyle Spec-V kesinlikle bir kelepir değil. Öyle olmasını beklemiyorduk fakat biraz alınabilirlik de fena olmazdı. Aracın birkaç hafta sonra NISMO 2008 Festivali'nde tanıtılması bekleniyor. 2009 Ocak'taki resmi lansmanın ardından Şubat'ta ilk teslimatlar gerçekleşecek.

GT-R Spec-V daha fazla güç, daha az ağırlık, daha fazla karbonfiber ve daha fazla performansla yola uygun bir pist GT-R'ı olarak çıkacak.

Nissan'da Kasm Firsati



Nissan, Navara ve Pick-up modellerinde Ekim ayı fiyatlarını sabit tutup, Kasım ayına özel 3,000 YTL'lik peşin alım indirimi veya %0'dan başlayan kredi seçenekleri sunuyor.

Nissan, Kasım ayında pick-up sınıfının en tanınmış araçları olan Navara ve Pick-up modellerinde Ekim ayı fiyatlarını sabit tutup, Kasım ayına özel 3,000YTL’ lik peşin alım indirimi veya %0’ dan başlayan kredi seçenekleri sunuyor.

Zengin donanımı ve dinamik tasarımıyla kendi sınıfındaki araçların ötesinde çok yönlü bir araç olan Nissan Note’ da ise benzinli ve dizel fiyatlarını eşitleyerek, %0,99’ dan başlayan kredi imkanları sunuyor.

Nissan, Kasım ayında Navara, Pick-up ve Note modelleri için sağladığı çok özel koşullarla müşterilerine kaçırılmayacak bu fırsatlardan yararlanma imkanı sağlıyor.

Bir Navara veya Pick-up sahibi olmak isteyenler 3,000YTL’ lik indirimden yararlanmanın yanısıra piyasaya yeni çıkan sınırlı sayıdaki Navara 4x4 LE Platinum A/T versyonu ile de tanışabilecek.

İlklerin yaratıcısı Nissan Navara, Platinum versiyonu ile Pick-up pazarının yüksek standartlarını belirlemeye devam ediyor. Aracın kendi gövde rengi ile uyum sağlayan platinyum rengindeki alüminyum alaşım jantları, ön ızgarası, tavan rayları, yan aynaları, kapı kolları, yan basamakları ve arka basamaklı tamponu ile Navara 4x4 LE Platinum Otomatik vites görünürlük ve prestij anlamında farklılık yaratıyor.

Navara ticari kullanımda gösterdiği güçlü performansı, şehiriçi kullanımda da sunmayı başarıyor. Hafta içi işte, hafta sonu ise doğanın yeşil örtüsüyle kullanıcısını rahatlıkla buluşturabilen Navara, sunduğu üstün özellikler ve görünümü sayesinde SUV satın almayı düşünenlerin alım kararlarında değişiklik yaratarak, bir pick-up’ın ötesinde araç olduğunu ispatlıyor. SUV sahibi erkekler kadar bayanların da tercih ettiği Navara, cadde ve sokaklardaki hayranlık yaratan görünümünü Platinum versiyonuyla daha da arttıracak.

Brabus Mercedes-Benz GLK



Mercedes GLK’nın lansmanı ile eş zamanlı olarak, Alman modifiye firması Brabus, GLK için geliştirdiği kiti tanıtan bir yazı yayınladı.

Adını ECO PowerXtra koyduğu kit ile Brabus motorun gücünü 224 beygirden 272 beygire, 540 Nm’lik torku da 590 Nm’ye yükseltmiş. 0-100 hızlanması 7.5’den 6.9’a düşen aracın azami sürati de 220 km/s’den 227 km/s’e yükselmiş.

Benzinli model GLK 350 için geliştirilen kit ise Brabus B7 adındaki, motoru 15 beygir güçlendirerek 287 beygire ulaştıran bir uygulama.

Brabus, firmanın şanına yakışır daha ekstrem bir uygulama daha suunuyor. GLK 350 ve 280 modellerine 4 litre hacmindeki, firmanın geliştriği motor takılıyor. 332 beygir güç ve 420 Nm tork üreten bu motor ile araç 100 km/s hıza 6.1 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum hızı 250 km/s oluyor.

Firma aracın gövdesi için de uygulamalar sunuyor. Bunlar, farklı ön tamponda LED gündüz sürüş lambaları, uzun far ve sis farını içeren lamba grubu, kapı eşiklerinde LED aydınlatmalar, arka tamponda merkezi reflektör ve 4 çıkışlı egzoz sistemi.

GLK için 17 ile 21 inç arasında değişen jant seçenekleri sunuluyor. Aracı 35 milimetre alçaltan spor yaylar dışında komple bir süspansiyon sistemi de seçenekler arasında.

Firma aracın kabini için, karbon-fiber veya ahşap kaplama seçenekleri, spor direksiyon, koltuk başlıklarında LCD ekranlı DVD sistemi gibi seçeneker sunuyor.

Mazda'dan Kasim Ayina Ozel Kampanya



Mazda, Ulusal Satış Ofisi kampanyalarına devam edeceğini duyurdu.

Mazda'dan verilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde ücretsiz yol yardım hizmetini 3 yıla çıkartaran Mazda'nın Türkiye Ulusal Satış Ofisi, tüm Mazda modellerinde Kasım ayına özel bir kampanya uyguluyor.

Öte yandan, Mazda 2'de anahtar teslim liste fiyatı üzerinden Go 1.3 ve Play 1.5 donanım seçenekleri için 3 bin YTL, Play 1.3 için 3 bin 500YTL, tüm Mazda 3, Mazda 6 ve Mazda RX-8 modellerinde 6 bin YTL, Mazda MX-5'de 7 bin 600 YTL ve BT-50 Pick-up modelinde 2 bin YTL indirimler uygulanacak. Tüm Mazda modelleri için geçerli bu kampanya 30 Kasım tarihine kadar geçerli olacak.

Alfa 8C Spider İstanbul’da!



Alfa Romeo Türkiye, sadece 500 adet üretilen ve kısa sürede tamamı satılan üstü açık süper spor otomobili Alfa 8C Spider’ı Türk otomobil severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yine sadece 500 adet üretilen Alfa 8C Competizione’nin elektrohidrolik kumaş tavanlı versiyonu olarak dikkat çeken Alfa 8C Spider, kaslı ve atletik gövde yapısının yanı sıra modern Alfa Romeo tasarım anlayışının en göz alıcı unsurlarını taşıyor.

Gösterişli kaputunun altında 450 HP güç üreten 4.7 litre hacimli ve 8 silindirli motorun yer aldığı Alfa 8C Spider, 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla kombine ediliyor. 1950’li yılların Formula 1 araçlarında olduğu gibi motorun önde; şanzıman, diferansiyel ve hidrolik kavramaların arka aksa konumlandırıldığı Alfa 8C Spider’da ön tekerleklerde 380 mm, arka tekerleklerde ise 360 mm’lik Brembo marka karbon fiber fren diskleri yer alıyor. 20 inçlik alaşım jantlar ise önde 245/35 arka tekerleklerde ise 285/35 ebatlarında lastiklere ev sahipliği yapıyor.

Alfa Romeo 8C Spider, 10-19 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Center’da düzenlenecek 2008 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında Alfa Romeo Türkiye standında sergilenecek.

Yeni Honda Jazz Satisa Sunuluyor



Honda, 2001 yılında piyasaya ilk çıkışından bugüne iki milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan Jazz’ın tamamen yenilenen modelini 15 Kasım’da satışa sunuyor.Yeni Honda Jazz, sınıfında lider bir iç mekan genişliği ve yeni VTEC motoru sayesinde bir önceki modeline göre belirgin bir biçimde iyileştirilmiş yakıt tasarrufu ve çevreci bir motor sunuyor.

Merkezde bulunan yakıt tankı ve en esnek olmasını sağlayan Sihirli Koltukları ile yeni Jazz çıtayı çok daha ileri taşıyarak her alanda yenilikler sunuyor. Sınıfının standartlarının üstünde bir iç mekan ve bagaj genişliği sunan yeni Jazz kullanıcısına büyük bir konfor ve ferahlık hissi yaşatırken, kullanılan kaliteli malzemeler özenli işçilikle tamamlanıyor.

Birçok yeni teknolojiyi barındırın yeni 1.4 lt. i-VTEC motor sağladığı 100 beygir ile daha iyi bir performans karakteri sunarken yakıt ekonomisini de sıradışı bir seviyeye çekiyor. Bu yeni teknolojilerden bir tanesi olan iridyum bujiler daha iyi bir ateşleme sağlayarak yakıt tüketimini düşürüyor. Ayrıca 120 bin km.’lik değişim süresi ile de bakım maliyetlerini aşağıya çekiyor. Yeni Jazz sınıfında ilk defa, direksiyondaki pedallar ile de değiştirilebilen 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ile kullanıcısına büyük bir konfor sağlıyor.

Joy+ ve Fun+ olarak iki farklı modeli bulunan yeni Jazz, teknolojik üstünlüklerinin yanında çok yüksek bir donanım seviyesine sahip. Fun+ modelinde bulunan direksiyondan kumandalı ve hıza duyarlı müzik sistemi, otomatik farlar ve silecekler, hız sabitleyici, otomatik klima, yol bilgisayarı ve panoramik cam tavan Jazz’ın üstünlüğünü ortaya koyan özelliklerden sadece birkaçıyken, yeni Jazz güvenlik donanımlarında da taviz vermiyor. Her iki modelinde de 8 hava yastığı, sınıfında ilk defa araç denge kontrol sistemi (VSA), ABS, EBD, acil durum fren desteği, ön koltuklarda aktif kafalıklar ve ISOFIX standart olarak sunuluyor.

Tüm bu özellikleri bir arada bulunduran Yeni Jazz 30.250 YTL’den başlayan fiyatlarıyla 15 Kasım’dan itibaren Honda Bayilerinde yerini alacak.

Yakıt Pilli Otomobil, Banttan Cikti



Son yıllarda otomotiv üretim üssü haline gelen Türkiye, aynı zamanda sektörde önemli gelişmelere de imza atıyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü ile Ford Otosan'ın birlikte tamamladığı hibrit hafif ticari araç prototipi 'Ford Transit' ile sıkıştırılmış hidrojen ile çalışan yakıt pilli 'Ford Focus' dün tanıtıldı.

Enerji Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tırıs, hibrit elektrikli araçların standart araçta bulunan içten yanmalı motor ile birlikte elektrik motorunun çekiş için kullanıldığı araçlar olduğunu söyledi. Tırıs, bu araçların hem egzoz emisyonu hem de yakıt tüketimi açısından büyük avantajlar sağladığını kaydetti. Ford Otosan Ar-Ge Koordinasyon Müdürü Dr. Murat Yıldırım da, fosil yakıttan hidrojen yakıtına dönüşü büyük bir devrim olarak nitelendirdi.

Ford Kuzey Amerika Sıfır Emisyon Araç Programı Mühendislik Müdürü Gregory L. Frenette araştırma konusunda şu bilgileri verdi: "30 araçlık fuel cell filomuz 1,6 milyon km kullanılmış durumda. Sıfır emisyona sahip ve saatte 128 kilometre hıza çıkabilen araçlar çamur, su, eksi 18 ve artı 110 derecede test edildi. Fuel cell araçları öyle geliştireceğiz ki bugünkü araçlarla rekabet edebilecek fiyat ve güvenliğe getireceğiz. O hale geldiğinde piyasaya sürme aşamasına ulaşmış olacağız."

Yeni Ferrari 430 Scuderia Spider 16M



Ferrari'nin safkan spor otomobilinin üstü açık türevi, markanın 16'ncı F1 markalar şampiyonluğu onuruna tanıtıldı. Bu otomobilden 499 adet üretilecek.

Paris Motor Şov'da ortaya çıkan Ferrari California'nın yalnızca cabriolet olarak satılacağının açıklanmasından sonra, 430 Scuderia'nın da yalnızca coupé olarak kalacağını düşünenler olmuştu. Bu, hiç doğru değil.

Ferrari 430 Scuderia Spider 16M, İtalyan markanın geçtiğimiz hafta elde ettiği 16'ncı F1 markalar şampiyonluğunun onuruna tanıtıldı. Standart F430 Spider'dan 80 kg hafif olan otomobil, coupé'nin 510 hp'lik 4.3-litre V8'ini ve 6-ileri F1 şanzımanını taşıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.7 sn'de tamamlayan otomobil azami 313 km/s'e ulaşıyor. Ferrari, Scuderia Spider'dan 499 adet üretecek.