Dünya'nin En Guzel 5 Arabasi



Dünya'nın en güzel arabası hangisidir? Alfa Romeo 8C Competizione veya Maserati Gran Turismo? Veya sizler için seçtiğimiz dünyanın en güzel 5 arabası'ndan hangisi olabilir?

Dünya'nın en güzel arabası hangisidir?

Bu soruya cevap vermek gerçekten kolay değil..

Ancak, sizler için dünyanın önde gelen otomobil dergi ve internet sitelerinin seçmiş olduğu 'en güzel arabalar' kategorisinden 5'ini seçtik.

Genel olarak, beş araba modeli hemen hemen bütün dergi ve sitelerin listelerinde bulunuyor. Bunlar: Alfa Romeo 8C Competizione, Audi R8, Porsche Cayman, Mercedes-Benz CLS ve Maserati Gran Turismo.

Citroen C3 Pluriel Charleston



Citroen, özel üretim üstü açılır süperminisinin ilk fotoğraflarını yayınladı.

60’ıncı yaşını kutlayan, meşhur 2CV modeline göndermede bulunan C3 Pluriel Charleston’da gövde çift renge boyanmış. Pluriel serisinin en pahalı versiyonu Charleston’da koltuklar deri kaplı, gösterge ve kontrollerde ise krom kullanılmış.

MINI Araziye Cikiyor



MINI, gelecek ay düzenlenecek olan Paris Motor Show'da MINI Crossover Konsept aracını sahneleyeceğini duyurdu. Klasik MINI hatlarına sahip olan bu crossover, MINI Cooper ve MINI Clubman modellerinin ağır arazi şartlarıyla başedebilecek değişik bir versiyonu olacak. MINI'nin ürün gamındaki dördüncü modeli olacak olan bu aracın 2010 yılında pazara sunulması bekleniyor.

MINI Crossever'ın dış hatları klasik SUV'larda görmeye alıştığımız heybetli hatlara sahip. Ön kısımda yükseğe yerleştirilmiş tek parçalı oval farlara büyük hava ızgarası eşlik ediyor. Her iki parçada krom kaplama ve göze hoş gelen akıcı hatlara sahip. Aracın yan taraflarını sarmalayan koruma çıtaları bir tasarım bütünlüğünü ifade ederken, aracın arka kısmı ise klasik MINI tasarımından daha şık bir yapıda. Arka camın iki katı büyüklüğündeki bagaj kapağı araca farklı bir hava katarken tamponun altına yerleştirilen çift çıkışlı egzoz sistemi bu aracın güçlü bir karakterde olduğu ifade ediyor.

Bu yeni konsept modelin iç tasarımında da diğer MINI modellerinde görmeye alıştığımız çizgiler hakim. Aracın konsept olması nedeniyle iç kısımda bir takım yenilikler bulunuyor. Orta konsoldaki göstergenin küre şeklindeki tasarımı otomobil tutkunlarının beğenisini kazanacak bir yapıya sahip. Çok fonksiyonlu gösterge tablosu bir çok özelliğe bünyesinde barındırıyor.

Mini mühendisleri aracın içerisinde dört kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği şekilde bir tasarım kullanmış. Öne ve arkaya doğru kaydırılabilen arka koltuklar sayesinde isteğe bağlı olarak daha fazla bagaj hacmi veya bacak mesafesine imkan tanınıyor.Ayrıca yanlara doğru açılan diğer kapılardan farklı olarak tasarlanan sol arka kapı araca inip binmeyi kolaylaştırmak için sürgülü bir şekilde dizayn edilmiş.

Araçta ne tür bir motor ve çekiş sistemine yer verileceği şu anda belli değil fakat fuar esnasında bu bilgilerinde açıklanması bekleniyor.

Mini, Crossover Konsept aracın firmanın dördünmü modeli olarak piyasaya sürüleceği konusunda bir açıklama yapmasada, bu modelin 2010 yılında birtakım görsel değişiklikler sonrası satışa sunulması bekleniyor.

0 Otomobilde Bayramlik Firsatlar



Otomotiv şirketleri, bayrama kendi otosuyla girmek isteyenlere birbirinden farklı ve cazip avantajlar sunuyor. 10 bin euroya ulaşan indirimler ve hediyeler:

Kampanyalarda 10 bin euroya ulaşan indirimler ve hediyeler var.

Chevrolet

LPG dönüşümü programını 3 yıl veya 100.000 km garanti ile sunan Chevrolet, “LPG dönüşüm kiti Chevrolet’den hediye” kampanyasına Eylül ayında da devam ediyor. Chevrolet LPG dönüşümlü modeller günümüz koşullarında yakıt tüketiminde yaklaşık % 35 tasarruf sağlıyor. Ayrıca çevre dostu olmasından dolayı bilinçli tüketiciler için en akıllı seçimlerden biri özelliğini koruyor. LPG’nin hâlâ tehlikeli bir yakıt olduğunu düşünenlere ise Chevrolet’nin cevabı şöyle: LPG dönüşüm işinin eğitimini almış uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Renault

Renault, 6 Ekim’e kadar sürecek 2008 model Clio HB 1.2 ve Megane sedan 1.4 16V versiyonları için geçerli yeni bir kampanya başlattı. Clio HB 1.2, 23 bin 200, Megane 1.4 16V ise 26 bin 700 YTL fiyatlarla Renault sahibi olmak isteyenleri bekliyor. Ayrıca eylül ayında Yeni Laguna satın alacak tüm müşterilerine navigasyon sistemi hediye ediliyor. Diğer yandan, kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak Renault Koleos ile ürün gamında toplam 10 modeli ile EuroNCAP testlerinden en yüksek notu alan tek üretici olan Renault’nun güvenlik projeleri de dikkat çekiyor. Renault araç satın alan herkese Autodrom pistinde Skid Car adı verilen ücretsiz bir eğitim sunuluyor.

Hyundai

Eylül ayı boyunca satılan Tucson ve Santa Fe modellerinde, aksesuar paketi (ön ve arka tampon koruyucusu, yan basamaklar ve Thule-Olimpos araç üstü taşıma aparatı) hediye olarak veriliyor. Eylül ayında 2009 model Getz’ler de 21 bin 200 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca 2008 model yılına ait binek araçlarda, model ve donanıma göre 500 ile 2 bin YTL arasında, hafif ticari araçlarda da H100 Kamyonet’te 1.800 YTL ve H-1 modellerinde 1.500 YTL peşin alım indirim kampanyası uygulanıyor.

Peugeot

Peugeot 407 ve 407 SW’da 3.850 YTL’ye varan indirim var. Ayrıca 25 bin YTL’ye 60 ay özel faiz oranları ile ayda 593 YTL taksit seçeneği kullanılabiliyor. Yine 34 bin YTL krediye sıfır faizle 12 ay vade yapılıyor. Peugeot 207 HB ve Outdoor’larda 1.000 YTL, 207 CC modelinde 4.000 YTL’ye varan indirimler dikkat çekiyor. Hafif ticari araçlarda ise % 0.99’dan başlayan faiz oranlarıyla beraber 2.500 YTL’ye varan model yılı indirimi sunuluyor.

Chrysler, Jeep ve Dodge

Chrysler Jeep , Grand Cherokee, Commander ve Chrysler 300C modelleri için 40 bin Euro’ya kadar 18 ay vadeli sıfır faizli ödeme seçeneği başlattı. Diğer tüm modeller için de 6 -30 ay arası döviz ve YTL kredi imkanı var.

SAAB

Kampanyada 10.000 euroya varan indirimler yapılıyor. Sentronic şanzımanlı 9-3 Sport Sedan’ın fiyatı 36.900 eurodan başlıyor. 1.9 lt 150 beygir gücünde dizel motorlu, direksiyondan kumandalı sentronik şanzımanlı, elektronik klima, yol bilgisayarı, elektrikli katlanan yan aynalar, xenon ön farlar, yağmur ve park sensörü, hız sabitleyici, spor deri döşeme gibi donanım özelliklerine sahip olan Saab 9-3 Vector Sport Sedan 36.900 euro fiyatla satılıyor.

Ford

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan “Ford Fiesta da 24 bin 640YTL’den, Focus da 32.800YTL den, Mondeo da 43 bin 690YTL den başlayan fiyatlarla birlikte FordFinans ile uygun faizli kampanyalarımıza devam ediyoruz. Focus, C-MAX ve Mondeo’da 10, bin YTL 12 ay % 0.99 faiz uyguluyoruz” dedi. Ticari araç pazarında başarılı satışlarının altını çizen Turfan “Connect Colorline’a ilgi devam ediyor. Biz de destek için tüm Transit, Connect ve Ranger modellerinde FordFinans’a özel “12 binYTL 12 ay % 0 faiz” kampanyamız ve 2009 model araçlarımız için belirlediğimiz fiyatlarımızla devam ediyoruz” dedi.

Toyota

2009 model Toyota Yaris 25.950 YTL’den, Auris 35.400 YTL’den, Corolla 35.350 YTL, RAV4 67.650 YTL’den, Hilux 34.450 YTL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

MultiMode’a özel indirim Eylül ayında devam ediyor. Corolla dizel ve Yaris’in tüm versiyonlarında 1.000 YTL fiyat farkıyla düz vites yerine Mutimode şanzıman(MM) tercih etme fırsatı sunuluyor. Toyota Yaris 1.3

Terra modeli satın alanlara 15” alüminyum alaşımlı orijinal jant, arka tampon tasarım, basamak kaplaması ve özel vites topuzundan oluşan aksesuar paketi hediye ediliyor.

Opel

Opel Astra HB ve Astra Sedan’da dizel ekonomisinin avantajları, benzinli modellerin fiyatına sunuluyor. Eylül ayında Astra HB ve Sedan versiyonlarından birini alanlar benzinli fiyatına dizel motorlu modellere sahip olabilecekler. Astra HB CDTİ 32.745 YTL’den, Astra Sedan CDTi 34.000 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Volkswagen

DoĞuŞ Otomotiv-VW Binek Araç, Golf için yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada VW Golf modeli için yüzde 4’e varan ek indirimler yapılıyor. Buna göre 1.6lt 102 hp benzinli Golf için

3 bin 500 lira indirim sağlanarak, 33.600 YTL fiyat uygulanıyor. VW Golf’ün diğer tüm benzinli ve dizel motor seçenekleri için ise mevcut satış fiyatı üzerinden yüzde 3 indirim uygulanıyor. 5 adet benzinli ve 2 adet turbo dizel motordan oluşan geniş bir motor yelpazesine sahip olan VW Golf model ailesinde manuel ve Tiptronik şanzıman seçeneklerinin yanı sıra Tiptronik DSG şanzıman seçeneğine de yer veriliyor.

Kia

Kİa’nin binek modellerinden Rio 2 bin, Cerato ise 2.500 YTL özel takas desteği ile eylül ayına özel fiyatla satılmaya başladı. Kia’nın binek modellerinin yanı sıra ticari araç modellerine de özel ramazan tarifesi yapılıyor. Eylül ayı boyunca, K 2500 TCI ve K 2700 modellerine % 0’dan başlayan faizle kredi olanakları sunuluyor. Ayrıca kampanya kapsamında vergi levhasını ibraz eden kişilere, satın alımlarda % 2 oranında bir indirim uygulanacak.

SKODA

Skoda bayilerine gelenler eylül ayı boyunca Octavia Tour’a 3.680 YTL indirim ile 28.950 YTL’ye sahip olabilecek. Kampanya süresince ayrıca Skoda müşterileri isterlerse tüm Skoda modelleri için 0,82’den başlayan faiz oranları ile taşıt kredisi kullanabilecek.

Audi, R8’in Yaris Versiyonunu Uretiyor



Audi ilk kez, özellikle müşterilerinin kullanımı için bir yarış otomobili geliştiriyor. GT3 sınıfında yarıştırılabilecek R8, sınıf kuralları gereği dört çeker yerine arkadan itiş ve gücü 500 beygirin üzerinde olacak. Araçta sıralı 6 vitesli şanzıman kullanılacak. Süspansiyon sistemi yol verisyonundaki parçalar kullanılarak üretilecek. Modifiye edilmiş ön tampon ve büyük arka kanat yarış pistinde gerekli olan “yer basıncı”nı sağlayacak.

GT3 versiyonu R8, Audi Sport tarafından “R16” proje başlığı altında geliştirildi.

İlk yarışlarını 2009 sezonunda gerçekleştirecek otomobilin satışına 2008 sonbaharında başlanacak.

Efsane Lancia Delta Geri Dondu!



Dünya otomobil tarihine adını başarıyla yazdıran önemli modellerden biri olan Lancia Delta’nın yeni nesil versiyonu, 24 bin Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye’de de satışa sunuldu. Lancia model yelpazesinin en yeni üyesi olan Delta, ikisi turbo dizel olmak üzere güçleri 120 HP ile 190 HP arasında değişen dört farklı motor seçeneğiyle ithal ediliyor.

Fiat Group çatısı altında yer alan köklü Lancia markasının lüks kompakt sınıftaki yeni temsilcisi Lancia Delta, Tofaş güvencesiyle ülkemizde de satışa sunuldu. Haziran ayında gerçekleştirilen ön tanıtımının ardından eylül ayı itibariyle satışına başlanan yeni Lancia Delta, aynı zamanda ülkemize ithal edilen ikinci Lancia modeli olmasıyla da ön plana çıkıyor. Özgün bir otomobil yaratarak kendi tarzını yansıtmak isteyen Türk müşterilerin beklentilerini karşılamayı hedefleyen Lancia, yeni Delta’da zengin donanım seçeneklerini birarada sunuyor. Yeni Lancia Delta, 3 farklı koltuk döşeme ve iç mekan rengi; 4 farklı tasarıma sahip alaşım jantlar; 12 farklı gövde ve B-Colore çift renk kombinasyonlarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Dodge Journey 42 Bin Euro'dan Basliyor



Yaşamın değişen taleplerini karşılamak üzere tasarlanan Dodge Journey; spor amaçlı bir aracın pratikliğini ve kapasitesini, binek aracın toplam verimliliği ile buluşturuyor.

Beş koltuk seçeneğinin yanı sıra, 5+2 koltuk konfigürasyonu seçeneğini de sunan Dodge Journey, 42 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Dodge Journey'nin güç aktarma organları seçenekleri arasında benzinli ve dizel motorlar, manuel ve otomatik şanzımanlar ve tümüyle yeni çift debriyajlı otomatik şanzıman yer alıyor. Dodge Journey'nin motor seçenekleri arasında, tümüyle yeni Getrag altı kademeli, çift debriyajlı otomatik şanzımanla birlikte kullanabilecek 2.0 litre turbo dizel motor yer alıyor.

Volvo Kamyonlari Soforu Uyariyor



Volvo kamyon, sürücülerin neden olduğu en yaygın kaza nedenleri yorgunluk ve dikkatin dağılmasına karşı destek sistemi geliştirdi.

Yol işaretlerine göre aracın seyrini izleyen bir kameranın kullanıldığı sistem sürüşün düzensiz olduğunun algılanması halinde, sesli sinyal ve metin mesajı ile sürücüyü uyarıyor ve ikaz ediyor. Şerit değiştirme sensörü, treylerli 6x2 kamyonlar için ESP gibi teknolojik destekler de yine kamyon sürücülerine yönelik sürüş güvenliğini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Hyundai Tuscon Artik Daha Guclu



Hyundai’nin SUV-C segmentinde yer alan ve Türkiye’nin en çok satılan SUV modelleri arasında her zaman ilk üç içinde yer alan Tucson modeli, yeni motoru ve yürüyen aksamıyla 2009 model olarak satışa sunuldu.

Hyundai Tucson’un dış görünümünde önemli bir değişikliğe gidilmezken en dikkat çekici yenilik motorda ve yürüyen aksamda yapıldı. Türkiye’ye gücü 150 PS’e yükseltilen 2.0 CRDi-VGT dizel motorla ithal edilen Tucson’da artık 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte 4x4 çekiş sistemi, 4 kademeli H-Matic yarı otomatik şanzıman ile birlikte de 4x2 önden çekişli sistem sunulmaya başlandı.

Tucson’un 1991 cc hacimli common-rail dizel motorunda VGT (Değişken Geometrili Turbo) kullanılarak gücü 3800 d/d’de 150 PS’e, torku da 1800 ile 2500 d/d arasında 304 Nm’ye yükseltildi. Manuel şanzıman ile 0-100 km/s hızlanmasını 13.8 saniyede gerçekleştiren aracın maksimum hızı 175 km/s. Tucson’un 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 7.1 litre. H-Matic şanzıman ile 0-100 km/s hızlanması 16,1 saniye olan Tucson’un maksimum hızı 177 km/s ve 100 km’deki ortalama tüketimi ise 8 litre.

Yeni model ile birlikte Select ve Style olmak üzere iki farklı donanımla ithal edilmeye başlayan Tucson’un Select paketinde sürücü, ön yolcu ve yan havayastıkları, perde havayastıkları, EBD destekli ABS fren sistemi, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi), darbe anında katlanan direksiyon mili, immobilizer, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, ön gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, manuel klima, USB ve Bluetooth destekli radyo/CD/MP3 çalar, bel ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, dijital bilgi ekranı, elektrikli ön ve arka camlar, ön cam buz çözücü, ısıtmalı ön koltuklar, hareketli orta konsol ve kol dayama, ön ve arkada kol dayanakları ve bardaklıklar, 60/40 oranında katlanabilen ve tamamen yatabilen arka koltuklar, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, ön-arka sis farları ve 215/65 R16 lastikler standart olarak sunulan özelliklerden. Style paketindeyse bu özelliklere ek olarak ESP, metal görünümlü ön konsol, deri döşeme paketi, elektronik kontrollü klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve pusula, otomatik hız sabitleyici, elektrikli sunroof, katlanabilen yan aynalar, otomatik yanan ön farlar ve 235/60 R16 lastikler bulunuyor.

Toplam 5 ayrı dış renk ve bu renklerle kombine 3 ayrı iç renk seçeneğinin sunulduğu Tucson’ların fiyatları 57 bin 500 YTL ile 65 bin 500 YTL arasında değişiyor.

En Yeni Modeller; Audi Q7 V12 TDI



İlk kez 2007 Detroit Otomobil Fuarı’nda konsept olarak sergilenen aracın üretim versiyonu 2008 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmişti. Audi dünyanın en güçlü SUV’unu 2008 sonunda satışa sunacak.

Aracın 6 litre hacmindeki V12 motoru 500 beygir gücünde ve 1750-3250 devir aralığında 1000 Nm tork üretiyor. Karma kullanımda ortalama 11.3 litre yakıt sarfiyatına sahip Q7 V12 TDI’nın 0-100 km/s hızlanması 5.5 saniye, maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Çift turbo beslemeli motorun her iki turbosu da, yüksek denilebilecek 2.7 bar basınç üretiyor ve motorun sıkıştırma oranı 16.0:1.

6 litrelik motorun devasa torku ile sağlıklı şekilde çalışabilmesi için 6 vitesli tiptronic şanzıman yeniden tasarlanmış.

quattro sistem, gücün %40’ını ön tekerleklere verirken %60’ını arka tekerleklere iletiyor. Sistem gücü gerektiğinde en iyi tutunmaya sahip aksa yönlendirebiliyor.

Öncelikle alüminyum parçalar kullanılarak geliştirilen süspansiyon sistemi önde ve arkada çift salıncaklı. Elektronik olarak kontrol edilebilen havalı süspansiyon sistemi duruma göre alçalıp yükselebiliyor.

Görsel olarak aracın ön farları, tampon ve panjuru diğer modellerden farklı. Standart 20 inç olan jantlar isteğe göre 21 inç olarak de seçilebiliyor.

Aracın fiyatı henüz açıklanmadı.