2008'in En Iyi Arabalari - Lamborghini Estoque Concept



Bir çok yeniliğin merkezinde olacak dört kapılı Lamborghini Estoque çok şık bir sedan. 5.15 m uzunluğa sahip yeni Estoque ‘un 2010 yılında seri üretimine geçilmesi bekleniyor. Araç piyasaya zengin bir motor seçeneğiyle sunulacak. Hibrid, V8 ve dizel motor seçeneklerine kesin gözüyle bakılıyor.

Lüks dört kapılı yeni Lamborghini Estoque modelinin pazardaki rakipleri Aston Martin Rapide ve Porsche Panamera olacak.

2008'in En Iyi Arabalari - BMW M1 Homage Concept



BMW’nin diğer modellerinde görmeye alıştığımız tasarım çizgisinin çok dışına çıkılan yeni M1 konsept’de geniş gövde tasarımı, ön ızgaralar, küçük yan aynalar göze çarpıyor.

BMW ilk M1 modelini 1978′de Paris’de tanıtmıştı. O yıllarda Lamborghini ile BMW arasında yapılan ortak otomobil üretimi anlaşması ile temelleri atılmıştı. BMW’nin bu konsepti M1′in 30. yaş gününde tanıtması herkesin aklına M1 gerimi dönüyor sorusunu getiriyor.

2008'in En Iyi Arabalari - GTbyCITROËN Concept



Özel bir çalışmanın ürünü olan araç PlayStation3 kullanıcıları için de ayrı bir önem taşıyor. Gran Turismo serisinin 5. oyunu için konsol kullanıcıları aracı netten indirebiliyor.

GTbyCITROEN ‘de 21 inç aliminyum jantlar, geniş ön ve arka tampon, Lambo stil kapılar, hava filtreleri gibi bir çok detay mükemmel tasarımla birleşince ortaya sınırları zorlayan bir tasarım çıkıyor. Citroen GT yüksek teknolojili yarış ekipmanlarına sahip.

2008'in En Iyi Arabalari - Mercedes ConceptFASCINATION



Son derece dinamik görünen bu konseptin elmas kesimli farları ile bütünleşen burun kısmı gelecek nesil Mercedes E’nin nasıl bir şey olacağını da az çok gösteriyor.

Aracın kabin içerisi de dört yolcunun ve onların bagajlarının rahatlıkla taşınabileceği şekilde tasarlanmış. Fascination konseptinde Mercedes’in dört silindirli BlueTEC ve AdBlue teknolojili turbo dizel motoru kullanılıyor. 204 HP’lik bu motor sınırlı sayıda üretilen C250 CDI Prime Edition modelinde de kullanılacak.

2008'in En Iyi Arabalari - Volkswagen Golf GTI Concept



Tasarımda çift kırmızı şeritli geniş ön ızgara dikkat çekerken ön tampon tek bir hava girişini ve iki adet dikey konumlandırılmış sis farını içeriyor. Tavan spoilerı, difüzörle sağlı sollu çift egzoz çıkışını içeren arka tampon görünümü tamamlıyor. Beş kollu 18 inç alaşımlı jantlar da bir başka çarpıcı unsur. Aracın içerisinde Passat CC modelinde kullanılan malzemeler göze çarpıyor.

Golf GTI ‘de kullanılan 2.0 litrelik TFSI motor 280 maksimum tork üretiyor. Yeni Volkswagen Golf GTI ‘nin beygir gücü 10 hp artarak 210 ‘a ulaşırken fabrika verilerinde belirtilen tüketim oranı 7.5 lt/100 km olarak açıklandı. 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlayan yeni GTI modelin son hızı ise 239 km/s. Ek güç artışı yeni hava filtresiyle kazanılmış. Aracın km başına emisyon oranı ise artık 11g/km daha az. Yeni model Volkswagen Golf GTI satışının en erken 2009 ‘un ilk yarısında olması bekleniyor.

2008'in En Iyi Arabalari - Peugeot RC HYmotion4 Concept



Son dönemde Lamborghini, Aston Martin ve Porsche ‘un 4 kapılı coupe modellerinden sonra Peugeot ‘da yeni aracıyla otomotiv dünyasına öncülük eden markalar arasında yerini alıyor. 4.716 metre uzunluğa sahip Hibrid Coupe 2006 Paris Otomobil Fuarı ‘nda tanıtılan 908 RC ‘den daha şık tasarımıyla göz alıcı.

Maksimum 313 beygir güç üreten konsept araba bunu önde 95 beygirlik elektrikli motorla arkada 218 beygirlik 1.6 benzinli motorla elde ediyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlayan Peugeot RC HYmotion4 ‘ün son hızı 295 km/s. Tasarımı ve gücünün yanısıra çevreye duyarlı donanımıyla da araç iyi bir örnek. Motorun başarılı salınım oranı ise karma parkurda 109 g CO2/km, elektrik modunda da “0”.

2008'in En Iyi Arabalari - Honda FC Sport Design Concept



Honda, FC Sport isimli süper otomobil konseptiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hidrojen yakıt hücresinden elde edilen enerjiyle çalışan FC Sport, hem hafif hem de performans oryantasyonlu bir araç olarak tasarlandı.

Sadece 4 saniyenin altında yaklaşık 0 ila 100 km hıza ulaşabilen FC Sport’ta bulunan elektrik motoru arka aksın önünde yer alırken, hidrojen tankları ise aracın arka aksının üzerinde bulunuyor.

2008'in En Iyi Arabalari - BMW Concept X1



170 beygir gücünde 2.0 lt. benzinli ve 177 beygir gücünde 2.0 lt. dizel motorlarla sunulması beklenen yeni X1 iddialı tasarımıyla rekabete hazır görünüyor. 4,457 mm uzunluğa ve 2,760 mm genişliğe sahip araç beklenilenden daha büyük.

Mini SUV segmentinde kendini konumlandıran yeni BMW X1 ‘ten beklentiler fazla. Alman firma, yılda 100.000 adetten fazla satış bekliyor. Amerika fiyatı 30.000 Dolar olacak X1 ‘in Avrupa başlangıç fiyatının ise 25 000 Euro olması bekleniyor.

BMW X1 ‘in pazardaki rakipleri arasında Audi ‘nin yeni modeli Q3, başarılı bir satış grafiği bulunan Toyota RAV4 ve de Yeni Volkswagen Tiguan bulunuyor.

2008'in En Iyi Arabalari - Mercedes BlueZero Concept



Elektrikli motor ile çalışan Mercedes BlueZero Konsept yaratıcı tasarımı ile dikkat çekiyor. Mercedes, elektrikli araçların gelecek dönemde yaşayacağı rekabete güçlü motor ile hazırlanıyor. Yeni nesil Mercedes B serisinde yer alacak motor 136 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor.

Şehir yaşamı için çok ideal olan Yeni nesil Mercedes B serisinde firmanın öncelikleri konfor, teknoloji, lüks ve kullanışlılık olacak.Blue-Zero Konseptin E-Cell, E-Cell Plus ve F-Cell versiyonları bulunuyor.

2008'in En Iyi Arabalari - Saab 9-X Air Concept



Bu yıl en çok merak edilen araçların başında Lamborghini Estoque geliyordu. Araç en iyi konsept olurken onu BMW ‘nin M1 Homage ve Citroen GT izledi.

9-X Air Konsept, geleneksel convertible dizaynını sona erdirerek yeni bir benzersiz gövde yapısını ortaya çıkartıyor. Bez tavan kaplaması kullanılan araçta üst kısım maksimum bagaj hacmi için akıllı bir tasarım sayesinde arka bagaja gizleniyor. Aracın üst kısmı kapatıldığı zaman bez tavan sıradışı arka sütunlar sayesinde araç ile bir bütünlük sağlayarak sanki normal bir gövde yapısıymışcasına aracın üst kısmını kapatıyor.

Saab, bu üstü açık konsept modelde 1.4 litrelik BioPower motor kullanmış. Doğa dostu bu motor E85 bio yakıt ve hybrid teknolojilerini üzerinde taşıyor. 200 HP gücündeki bu motor 9-X Air Konsept’i 0′dan 100 kilometre hıza 8.1 saniyede çıkartıyor. Aracın CO2 salınımı ise sadece 107 g/km.