Otomobil alacaklara 4 kampanya!


Otomobil almanın tam vakti. 4 firmadan 4 yeni kampanya...

35 bin 595 YTL’ye VW Caddy fırsatı
Volkswagen Ticari Araç, Volkswagen Caddy sahibi olmak isteyenlere, peşin alımlarda yüzde 7.5 oranında indirim avantajı, kredili alımlarda 60 aya varan vade koşulları sağlıyor. Sınıfının ilk ve tek otomatik vitesli aracı olan VW Caddy Otomatik de kampanyaya dahil. Yeni kampanya kapsamında tek kayar kapılı Volkswagen Caddy Kombi 1.9 TDI 35 bin 595 YTL’ye satışa sunuldu.
Toyota’da her modele farklı indirim
Toyotasa, Nisan ayı boyunca Toyota Corolla, Toyota Auris ve Toyota Yaris modellerinde 2 bin YTL’lik fiyat avantajı sunuyor. Toyota RAV 4 modelinde 2 bin 400 YTL’ye varan, Toyota Avensis’te ise 4 bin 300 YTL’ye varan indirim fırsatı sağlanıyor.
Dacia fiyatları 3 bin 750 YTL düşürdü
Dacia’da tüm modellerde 3 bin 750 YTL’ye varan indirimler bulunuyor. Nisan ayı için geçerli olan kampanyada; Logan 15 bin 913 YTL’ye, 5 ve 7 kişilik versiyonları olan MCV 19 bin 241 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.
Hyundai'den indirim fırsatı
Nisan ayında Accent Era, Getz, Atos Prime ve yeni satışa sunulan H-1 ticari araç modellerinde yüzde 3'e varan oranlarda zam yapan Hyundai, tüm modellerine bu artışı yansıtmazken i30'ların fiyatlarında Mart ayına göre değişiklik yapılmadı. Hyundai'nin Tucson ve Santa Fe modellerinde ise artışın aksine peşin alım indirim kampanya tutarları arttırıldı. Böylece Tucson'da 8 bin 500 YTL ve Santa Fe'de de 10 bin YTL peşin alım indirim oranları uygulanmaya başlandı.

Bu Honda yoldan çıkmıyor !


Honda, yoldan çıkmayan yeni 'Accord' modeliyle BMW, Mercedes ve Audi'ye rakip olacağını açıkladı.

Şirket, Mayıs’ta satışına başlayacağı otomobille premium segmentte alternatif marka olmayı hedefliyor. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, “Yeni amiral gemimiz Accord’la BMW, Mercedes ve Audi’ye rakip olacağız” dediHonda, yeni Accord modeliyle lükslere meydan okumaya hazırlanıyor. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, tepeden tırnağa yenilenen 8’inci jenerasyon Accord’la Mercedes, BMW ile Audi’ye karşı alternatif premium marka yarattıklarını ve pazarda iddialı olacaklarını söyledi.Ümit Karaarslan, yeni Accord’u tasarımı ve teknolojisiyle lüks segmente konumlandırdıklarını belirterek, ”Kendimizi bazı markalardan ayrıştırdık. Yeni aracımızı, VW Passat, Ford Mondeo’nun bir kademe üzerine, BMW, Merdeces ve Audi’ye yakın yere konumlandırdık. Civic ve CR-V ile alternatif premium marka yaratmıştık. Şimdi amiral gemimizle ürün gamını tamamlamış olduk“ dedi. Karaarslan, yeni Honda Accord’u Japonya’dan Türkiye’ye Mayıs ayında ithal etmeye başlayacaklarını kaydetti ve ekledi: ”Geçen yıl 650 adet Accord sattık. Bu yıl yeni ürünle hedefimiz 1.200 adetlik satış. Yeni Accord’da 150 beygir güç üreten 2.0 litre benzinli motor yer alacak. 2.2 litrelik dizel motorlu modeli istek üzerine getireceğiz. Fiyat yaklaşık 70 bin YTL’den başlayacak.”
Yeni Accord’da teknolojik gelişmeler hemen göze çarpıyor. Devrim niteliği taşıyan Şerit Koruma Destek Sistemi de bunların başında geliyor. Sistem aracın yoldan çıkmasını önlüyor. Şerit Koruma Destek Sistemi şöyle çalışıyor: Dikiz aynasının ön kısmına yerleştirilen kamera yoldaki çizgileri tanıyor. Kameradan gelen bilgiler, aracın yoldan çıkıp çıkmadığını merkez sisteme gönderiyor. Merkezdeki sistem, aracın yol çizgilerinin dışına çıktığı anda direksiyonu yola doğru yeniden çeviriyor.

Hyundai Genesis Coupe tanıtıldı


Hyundai, 2007 yılında konsept olarak tanıttığı arkadan itişli yeni spor otomobili "Genesis Coupe"nin seri üretim versiyonunu, New York Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Hyundai Motor Amerika Ürün Gelişimi ve Stratejik Planlama Başkan Yardımcısı John Krafcik, Genesis Coupe ile ilgili olarak "2.0 litre turbo beslemeli motora ve arkadan itişe sahip olan Genesis Coupe, özellikle önden çekişli spor otomobillere korkulu bir rakip olarak öne çıkıyor." dedi.

İlk kez 2007 Los Angeles Otomobil Farı'nda konsept olarak tanıtılan Genesis Coupe'nin seri üretim versiyonunda, konsept otomobilin tasarım detayları büyük ölçüde korundu. İlk etapta Kuzey Amerika ve Asya'da satışa sunulacak olan Genesis Coupe'nin 2009 yılı ilkbaharında yollara çıkması planlanıyor.

En güçlü Porsche geliyor

Alman lüks spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'nin Cayenne model ailesinin en güçlü üyesi Cayenne Turbo S, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

Doğuş Otomotiv-Porsche, Ağustos ayından itibaren Türkiye'de de satışa sunacağı 550 HP'lik Porsche Cayenne Turbo S'ten sadece 5 adet ithal edecek.

Porsche Cayenne Turbo S, 21 inçlik SportPlus alaşım jantlar, döküm alüminyumdan yapılmış dörtlü egzoz çıkışları, araç gövde rengine boyalı ızgarası ile birlikte arka bölümündeki Cayenne Turbo S logosu ile diğer modellerden görsel olarak ayırt edilebiliyor. Kabin içinde ise yüksek Porsche kalite standartları tüm Cayenne versiyonlarında olduğu gibi yer alırken hafıza paketli spor ön koltuklar, bağımsız koltuk konturlarına sahip arka koltuk sırası, iki renkli deri döşeme kombinasyonu (siyah/havana ya dasiyah/çelik gri) ve Cayenne Turbo S amblemli kapı içi alüminyum paneller gibi yeniliklere yer veriliyor.

Hard drive'lı navigasyon modülünü içeren son nesil Porsche İletişim Multimedya Sistem Yönetimi (PCM) ise dokunmatik bir ekran aracılığıyla etkinleştirilen eksiksiz bir dizi yeni ve kolay erişilen işlev temin edebiliyor. Cayenne Turbo S de navigasyon sisteminde yer alan varış noktaları için eksiksiz kelime tanıma özellikli ses etkinleştirme, ses-müzik arayüzü (MP3 bağlantılı), Bluetooth'lu cep telefonu bağlantısı ve hem analog hem de dijital sinyallere göre çalışan TV modülü seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Standart olarak sunulan 14 hoparlörlü BOSE Surround Ses Sistemi 410 Watt'lık geliştirilmiş bir güç çıkışı sergilerken, aynı zamanda artık 5.1 Discrete Surround Formatında müzik ve video DVD'lerinden müzik çalabilme özelliğine sahip olacak biçimde modifiye edilmiş olmasıyla dikkat çekiyor.

Porsche SUV'larının en güçlüsü olarak tanımlanan ve 6 ileri hızlı Tiptronic S şanzımanla donatılan Cayenne Turbo S, güçlü kaputu altında 550 HP güç üreten ve çift turbo beslemeli, 4,8 litre hacimli V8 motorla üretilecek. 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniye gibi baş döndürücü bir sürede tamamlayabilen Cayenne Turbo S, 280 km/'lik maksimum hızıyla ön plana çıkıyor.
Standart olarak sunulan havalı süspansiyon ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) gibi savrulmaya karşı aktif koruma sistemleriyse Cayenne Turbo S'in yol tutuşu ve sürüş dinamiklerini arttırıyor. Devrilmeye karşı geliştirilen (anti-roll) PDCC sistemi, hemen hemen tüm koşullarda Cayenne Turbo S'i yol üzerinde düz tutarak ve sadece sürücü son derece sportif ve dinamik bir sürüş modunu tercih ettiği zaman aracın hafif bir hareketine izin vererek dönemeçlerde gövdenin yana yatma hareketini sınırlıyor.

Alman üreticinin normalde spor otomobillerine entegre ettiği Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi, Cayenne Turbo S'te de standart olarak sunuluyor. PASM Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi, yol koşulları ve sürücünün sürüş tarzıyla ilgili bir işlev olarak amortisör kuvvetlerinin sonsuz şekilde kontrolünü sağlıyor ve sürücünün, aracı kullanırken üç amortisör ayarından (Konfor, Normal ve Spor programları) birini seçmesine imkân veriyor. PASM, örneğin sürücü, seri ivmelenmenin öne çıktığı vegövdenin yalpalayıp savrulmasının önlenmesi için frenlerin sert bir şekilde uygulandığı çok dinamik bir sürüş stilini tercih ettiğinde müdahale ediyor.

Porsche, yeni modeli Cayenne Turbo S'te Porsche Seramik Kompozit Fren (PCCB) sistemini ise isteğe bağlı donanım kapsamında sunuyor. Karbon fiber seramik kompozitten yapılma son derece dayanıklı fren disklerinden oluşan sisteme sahip Cayenne Turbo S'te önde 410 mm, arkada ise 370 mm çapında diskler yer alıyor. En güçlü Porsche Cayenne versiyonunda yavaşlama fonksiyonu ise önde altı pistonlu kaliperler, arkada ise dört pistonlu kaliperler aracılığıyla

Muhtesem Bir Dizayn: Peugeot 308 RC Z




Üretimine 2010 yılında başlanıyor.

Audi TT'nin Fransız alternatifi Peugeot 308 RC Z, firma genel müdürü Jean-Philippe Collin'in açıklamasına göre, üretim modeli 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilendikten sonra 2010 baharında satışa sunuluyor.

2+2 oturma düzenine sahip araçta BMW/MINI ve Peugeot tarafından geliştirilmiş olan 1.6 litre turbo beslemeli motor kullanılacak.

Opel Insignia, Vectra'nın halefi


2007 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen GTC Concept ile benzer hatlara sahip Insignia, Opel'in Ford Mondeo'ya karşı yeni silahı olacak.

Opel ilk kez bu sınıftaki bir otomobilde 4x4 özelliği sunacak. Araçta 7 motor seçeneği bulunacak; 4 benzinli motorun gücü 115 ile 260 begir arasında değişecek, 3 doğrudan enjeksiyonlu dizel motorlar ise 110-160 beygir arasında olacak.


Nissan Qashqai’a dizel motor seçeneği


Japon üretici Nissan’ın geçen yıl Türkiye’de satışa sunduğu aracı Qashqai’ın 2.0 lt dizel motor seçeneği de getirilmeye başlandı.

Japon üretici Nissan’ın geçen yıl Türkiye’de satışa sunduğu aracı Qashqai’ın 2.0 lt dizel motor seçeneği de getirilmeye başlandı. Otomatik vites ve 4x4 seçeneğiyle satışa sunulan Qashqai, 71 bin 990 YTL fiyata sahip. 2.0 lt 150 HP motorlu araçta ABS, ESP, deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, otomatik klima gibi donanımlar standartlar arasında.

Mitsubishi’nin en yeni 4x4'ü geldi


Japon üretici Mitsubishi’nin Türkiye temsilcisi olan Temsa, tamamen yenilenen Outlander’ı 84 bin 900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu.
Japon üretici Mitsubishi’nin Türkiye temsilcisi olan Temsa, tamamen yenilenen Outlander’ı 84 bin 900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. SUV sınıfının bu yeni oyuncusu, dört tekerlekten çekiş sistemi, yol tutuşu ve teknik özellikleriyle hayli iddialı.Mitsubishi’nin hafif arazi aracı Outlander, ikinci neslinde karşımıza tamamen değişmiş olarak çıktı. Yeni Lancer ile aynı temelleri taşıyan Outlander, eskisinden daha uzun ve geniş. 7 kişilik de olabilen yeni Outlander, eski Mitsubishi müşterilerinden çok, yeni müşterileri çezbetmeyi amaçlıyor. Bunun için de tamamen yeni, çekici ve sportif tasarımın yanı sıra, pek çok özellik eklenmiş.Örneğin eskisinin tersine dizel motorla satışa sunuldu. VW imzalı 2.0 lt 140 HP’lik dizel motor, şimdilik sadece 6 ileri manuel şanzımanla donatılmış. .Düğme ile 4x4’e geçiş yapabilen AWC dört tekerlekten çekiş kontrol sistemiyle gücünü yola aktarıyor. Bu sistemde “2 çeker”, “4 çeker” ve “kilitli 4 çeker” modları bulunuyor. Sistem aynı zamanda ASTC (Aktif Denge ve Çekiş Kontrolü) sistemiyle işbirliği yaparak yol tutuşu güçlendiriyor. Yeni Outlander’ın standart donanımında anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuklar, 650W gücünde-9 hoparlörlü “Rockford Fosgate” müzik sistemi, direksiyondan kumanda edilebilen Cruise Coltrol ve Bluetooth telefon kiti, elektrikli sunroof, Xenon farlar bulunuyor. İki parçalı açılabilen bagaj kapağı yükleme kolaylığı sağlarken, kolaylıkla katlanabilen ikinci ve üçüncü sıra koltuklar bagaj alanını artırıyor.

Seat'ın ilk 4x4'ü Türkiye'de


Altea Freetrack, 67 bin 755 YTL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatlarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu

İspanyol Seat’ın off-road şartlarına uyumlu ilk 4x4 modeli olan Altea Freetrack, 67 bin 755 YTL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim liste fiyatlarıyla Türkiye'de de satışa sunuldu. Araç, siparişle ithal edilecek.

Vtljmüfwdı Grubu çatısı altındaki Seat’ın geçen yıl tanıttığı Altea XL modelinin üzerine geliştirilen Altea Freetrack, sportif bir 4x4 görünümüne sahip. Aracın "yarı beline kadar" gelen özel plastikten yapılma "koruyucu bölümleri", en çok dikkat çeken unsurlar arasından. Nitekim aracın yarısını kaplayan siyah renkteki çamurluklar, ön ve arka tamponlar, arazide hayli kullanışlı olacak şekilde tasarlanmış. Normal kullanımda önden çekişli olan araç, ihtiyaç duyulduğunda motor gücünün yüzde 50’sini arka tekerleklere iletiliyor.

Altea XL’e göre yerden yüksekliği 40 mm artırılan Altea Freetrack’te, 17 inç'lik alüminyum alaşım jantlar kullanılıyor. Sadece Stylance donanım paketiyle ithal edilen Altea Freetrack’te çift yönlü otomatik klima, yağmur sensörü, otomatik farlar, arka park sensörü, far yıkama sistemi, yol bilgisayarı, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, ABS, ESP (Elektronik Denge Programı), EBA (Acil Fren Destek Sistemi), TCS (Çekiş Kontrolü), 6 hava yastığı ve lastik basınç uyarı sistemi gibi unsurlar standart.

Özel sipariş yoluyla ithal edilecek yeni Altea Freetrack’in 2.0 lt TSI (200 HP) benzinlinin yanı sıra 2.0 lt TDI (140 HP) ve 2.0 lt (170 HP) dizel motor seçenekleri bulunuyor.

Tata’nın pick-up gözdesi: Xenon


Hintli Tata’nın tamamen yeni 4x4 pick-up modeli Xenon, Türkiye’ye ithal edilmeye başlandı.
Hintli Tata’nın tamamen yeni 4x4 pick-up modeli Xenon, Türkiye’ye ithal edilmeye başlandı. İsotlar Grup tarafından ithal edilen yeni Tata Xenon, 31 bin 780 YTL’lik fiyata sahip. Tata’nın Avrupa’da yaklaşık iki yıl önce tanıttığı yeni pick-up’ı, 4x4 çekiş sistemi ve 2.2 litrelik 140 HP gücündeki dizel motorla donatılmış. Daha önce markanın Türkiye’de tanınmasını sağlayan Telco serisinin devamı olan Xenon, daha modern tasarımıyla dikkat çekiyor.

BMW’nin Beklenen Modeli Türkiye’de


Alman üreticinin performans modellerinin simgesi “M” harfini taşıyan son üye de Türkiye’de satışa sunuldu.

420 HP’lik gücüyle deyim yerindeyse bir “azman” sayılabilecek M3 Coupe, 136 bin 932 Euro’luk fiyata sahip.BMW M3 serisinin dördüncü nesli ve en güçlüsü olan yeni M3, kaslı görünümü ve sürüş dinamikleriyle dikkat çekiyor. 3 Serisi Coupe üzerine geliştirilen yeni BMW M3, ilk kez 8 silindirli bir güç ünitesiyle donatılmış. 4.0 litrelik motoruyla 420 HP güç üretebilen yeni M3, 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlıyor. Karbonfiberle güçlendirilmiş, ancak hafifletilmeş gövdesiyle dikkat çeken yeni M3, bir önceki nesline göre 15 kg daha hafif. Yeni M3, bunu yürüyen aksamın pek çok noktasında kullanılan alüminyum parçalara da borçlu. İki kapılı coupe gövde, klasik bir 4 kişilik oturma düzenine olanak sağlarken, aracın gücünü ortaya koyması bakımından motor kaputunun üzerinde yer alan iki hava çıkışı, çamurluklardaki solungaçlar ve daha geniş alan kaplayan ön tampon hava girişleri tasarlanmış. Arkada da bagaj spoyleri, difüzörlü tampon ve dört adet egzoz çıkışı da, gücü hissetmeyi isteyenlere ipuçları sunuyor. Yeni M3, “Mdrive” kontrol ünitesine sahip. Bu teknoloji, motor kontrol ünitesi, süspansiyonlar, direksiyon ve DSC (Dinamik Denge Kontrolü) gibi çekiş kontrol sistemlerinin tek düğmeyle ayarlanmasına imkân sağlıyor. Elektronik ayarlanan amortisörler (EDC) sayesinde de aracın hareketleri, normal, konfor veya spor moda göre farklılık gösteriyor.

İkinci El Cabrio Rehberi


Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde havaların ısınmasıyla birlikte üstü açılabilen araçlar da (cabrio) günyüzüne çıkmaya başladı.

Sıcak ve güneşli havalarda üstü açılarak ferah bir yolculuk imkanı sağlayan bu tarz araçlar kimi otomobil tutkunları için yazın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Cabrio modeller fiyat olarak normal versiyonlarına göre biraz daha pahallı olmalarına karşın, otomobile farklı bir açıdan bakanlar arasında oldukça reğabet görüyor.

Araştırmamıza göre her bütçeye göre bir cabrio seçeneği mevcut. İşte ikinci el cabrio araçlar ve fiyatları:

RENAULT MEGANE CC Renault'nun cabrio modeli Megane CC, ikinci el piyasasında 12.000 ile 28.000 YTL arasında satılıyor. Bu fiyatlara 1998 ile 2003 yılları arasındaki araçlara bakılabilir. Fiyat aralığı biraz daha yıkarıya çekilirse en son satışa sunulan güncel Megane CC modeline de bakılabilir.

OPEL ASTRA CABRİOLET Opel'in üstü açılabilen modeli Astra Cabriolet, 23.000 ile 40.000 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu fiyat aralığında 2002 ile 2004 yılları arasındaki araçlara bakılabilir. Daha düşük fiyatlara Astra Cabriolet arayanlar bir önceki versiyon Astra modellerine bakabilir.

MERCEDES CLK Alman otomobil devi Mercedes'in üstü açılabilen modeli CLK, 40.000 ile 65.000 YTL arasında fiyatlarla satılıyor. Bu fiyat aralığında 1998 ile 2003 yılları arasındaki araçlara bakılabilir.

SAAB 9-3 AERO CONVERTİBLE İskandinav lüksünü bir cabrio araçla harika bir şekilde harmanlayan Saab'ın 9-3 Aero Convertible modeli, ikinci el pazarında nadir bulunan modeller arasında yer alıyor. 2000 model 9-3 Aero Convertible'ın fiyatı 17.000 ile 21.000 Euro arasında değişiyor.

CHRYSLER PT CRUİSER CABRİO Ameirkan hot road araçlarına benzer yapısıyla beğeni toplayan PT Cruiser Cabrio, ikinci el piyasasında 25.000 ile 28.000 Euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bu fiyat aralığında 2004-2005 model araçlara bakılabilir.

PEUGEOT 306 CC Pegeot'nun üstü açılabilen modeli 306 Cabrio, 13.000 ile 19.000 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bu fiyat aralığında 1996-1998 model araçlara bakılabilir.

HONDA S2000 Japon otomobil üreticisi Honda'nın üstü açılabilen spor aracı S2000, 50.000 ile 65.000 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu fiyat aralığında 2000 ile 2007 model araçlara bakılabilir.

BMW 3 SERİSİ CABRİO BMW'nin büyük hayran kitleleri bulunan E30 kasa 3 Serisi cabrio modeli, ikinci el piyasasında 10.000 ile 17.000 YTL arasında satışa sunuluyor. Bu fiyat aralığında 1985-1990 arasındaki araçlara bakılabilir.

MERCEDES SLK 200 Mercedes'in cabrio modeli SLK 200, 35.000 ile 120.000 YTL arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu fiyat aralığında 1997 ile 2005 model araçlara bakılabilir.