Suudi Zengininin Ferrari 599 GTB Modeli


Bir Suudi zengini, "Otomobil sahibinin kişiliğini yansıtır" sözünü fazla ciddiye almış olmalı ki, Ferrari 599 GTB modelini bu hale sokmuş. Arabistanda güneşin tepede olduğu saatlerde bu aracın çevresine "korkunç" yansımalar saçacağı garanti. Ancak o kadar sıcak bir coğrafyada güneş ışığını yansıtmak aracın ısınmasını engelliyor da olabilir...

Pagani Zonda Cinque


Pagani, Hong Kong Pagani bayisi için 5 adet özel model; Zonda Cinque'yi üretiyor. Zonda F modelinden 20 kilogram daha hafif olan özel modelde Pirelli marka, araç için özel üretilmiş lastikler kullanılıyor.

Son teknoloji Öhlins titanyum amortisör sistemi Pagani'nin isteği doğrultusunda geliştirilmiş.
Zonda Cinque'de daha uzun ön spoyler, yeni tasarımlı bagaj kanadı, motor ve frenler için ilave hava girişleri bulunuyor. Zonda Cinque aerodinamik yapısı sayesinde, 300 km/s hızda yere 750 kilogramlık basınç uyguluyor.

Aracın teknik detayları şöyle:
678 beygir gücünde Mercedes-Benz AMG motor
ECU, çekiş kontrol sistemi ve ABS Bosch marka
Seramik kaplı, nikel-titanyum egzoz sistemi
Magnezyum ve titanyum süspansiyon sistemi
Automac Mühendislik ile beraber üretilmiş Cima 6 vitesli sıralı şanzıman
APP alüminyum magnezyum jantlar
Pirelli PZero lastikler (önde 255/35/19, arkada 335/30/20)
Karbon fiber Toora yarış koltukları
Brembo karbon-seramik fren diskleri, ön 6 pistonlu caliperler 380 mm disk, arka 4 pistonlu kaliperler 380 mm disk
Kuru ağırlık 1210 kg
Ağırlık dağılımı ön %47 arka %53
Hızlanma, 0-100 km/s 3.4 saniye, 0-200 km/s 9.6 saniye
Frenleme 100-0 km/s 2.1, 200-0km/s 4.3 saniye
Yanal ivmelenme: 1,45 G (standart lastikler)
Maksimum hız 350 km/s

Yeni Porsche 911


Direkt yakıt enjeksiyonu ve çift kavramalı şanzıman ile...

Porsche 911'in 3.6 litre ve 3.8 litre hacmindeki, arkadan itiş coupe ve cabriolet modelleri artık daha dinamik. Araçlara uygulanan direkt yakıt enjeksiyonu ve Porsche'nin PDK diye adlandırdığı çift kavramalı 7 vitesli şanzıman, makyajlanan 2009 model 911'lerdeki en önemli yenilik.
911 Carrera modeli 20 beygir güçlenmiş ve 345 beygire ulaşmış. Tiptronic S'in yerini alan PDK ile donatılan Carrera modeli, 100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşabiliyor. Düz vitesli model ise 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşıyor. Daha da fazlasını isteyen müşteriler için sunulan Sport Chrono Plus donanımındaki, "Launch Control" sistemi sayesine, araç, 100 km/s hıza 4.3 saniyede ulaşabiliyor.

Carrera S modeli ise artık 385 beygir gücünde. Artan güç ile Carrera S 300 km/s hızın üzerine çıkabiliyor.

Diğer yenilikler ise LED gündüz sürüş ışıkları, LED kuyruk lambaları, virajlarda dönen farlar ve gövdede ufak tasarım değişiklikleri.

Lamborghini Gallardo LP560-4


Lamborghini Gallardo LP560-4
Bugüne kadar ki en başarılı Lamborghini modeli olan Gallardo, satışa sunulduğundan beri yaklaşık 7100 adet sattı. En yeni Gallardo LP560-4, bu başarıyı devam ettireceğini vadediyor.
5.2 litre hacminde 560 beygirlik V10 motordan aldığı güç ile 100 km/s hıza 3.7, 200 km/s hıza ise 11.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum hızı 325 km/s. Maksimum gücünü 8000 devirde üreten motor 6500 devirde 540 Nm tork üretiyor.

Yenilenen tasarımı ile aracın aerodinamik özellikleri de gelişmiş; araç hızlandıkça yere uyguladığı basınç artıyor.

Daha da dramatikleşen tasarımda dikkat çeken bir unsur, Y şeklinde yanan LED gündüz sürüş lambalarına yine aynı formattaki kuyruk lambalarının eşlik ediyor olması.

20 kg daha hafiflemiş olan yeni iki kişilik spor otomobil 1410 kg ağırlığında, 4.34 metre uzunluğunda, 1.90 metre genişliğinde ve sadece 1.16 metre yüksekliğinde. Ön ve arka akslara ağırlık dağılımı %43 (ön) - % 57 (arka) şeklinde.

4 çeker aracın güç dağılımı genelde önde %30 arkada %70 ve arka diferansiyel %45 oranında kilitlenebiliyor.

Aracın içi, karbonfiber, Alcantara, ince deri gibi en özel malzemeler ile kaplı.

Mercedes-Benz G55 AMG


Ufak bir makyaj geçiren G serisinin en güçlü modelinin teknik detayları belli oldu. G55 AMG'de kullanılan kompresör beslemeli 5.5 litrelik V8, 507 beygir güç ve 700 Nm tork üretiyor. 100 km/s hıza 5.5 saniyede ulaşan aracın maksimum hızı 210 km/saatte sınırlandırılmış.
G55 sadece uzun dingil mesafesine sahip 5 kapı olarak üretilecek.

Mercury Yeniden Turkiye'de


Amerikan otomobili ''Mercury''nin, yaklaşık 50 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de satışına başlandı.

''Mercury''nin Türkiye ithalatçısı Carer Motorlu Araçlar Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer Ercan, ''Mercury''nin, daha önce 1950-1960 yılları arasında satıldığı Türkiye'de, haziran ayı başından itibaren yeniden satışa sunulduğunu söyledi.
Şu an satışı yapılan ''Mercury''nin SUV modeli, ''Mountaineer'' ve ''Mariner'' ile sedan modelleri ''Sable'' ve ''Milan''a Türk otomobilseverlerin ilgi gösterdiklerini ifade eden Ercan, ''Türkiye'ye özel olarak 'Premier' sınıfında hazırlanarak ithalatları yapılan bu araçlarımız beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştı'' dedi.

Ercan, araçların satışa başlamasıyla birlikte İstanbul, Bursa ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 9 ilde oluşturulan yetkili servis noktalarının da hizmete girdiğini ifade ederek, "75 bin ile 110 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışına başlanan araçlarımız, güvenli, sessiz ve sorunsuz bir otomobil sahibi olmak isteyenleri eşsiz görüntüsü ile cezbediyor" dedi.

Bu Araba Sekil Degistiriyor!

Şekilden şekile giren hamur gibi bir otomobil ister misiniz? Her şekile girebilecek bir otomobil hayal edin, işte bu teknoloji çokta uzak değil. BMW tarafından üretilen konsept otomobilin resimleri geleceğin bir portresi adeta.


Bavyeralı otomobil firması 'GİNA' ismini verdiği prototipini eletro-hidrolik sistemiyle kontrol ederek metal nesnelerin nasıl birer pamuk gibi yumuşayacağını ve şekile girebileceğinin kanıtlıyor. Bu teknolojide sürücü aracın şeklini istediği gibi değiştirebilme imkanına sahip oluyor. Şekil değişimleri dış yüzeyle kalmıyor aynı zamanda aracın içinde de mümkün...

BMW bu projeyi yeni Z4 üzerinde bizzat denemeye hazırlanıyor. Z8 platformunda denediği proje, otomobilin V8 motorunu yeni teknoloji sayesinde rahatça gösteriyor.

Smart forTwo Cabrio

Smart forTwo Cabrio modelini ele alan Konigseder otomobili sağ ve soldan 30 mm genişletecek bir body kit tasarlamış. Çamurluklara uygulanan yeni aerodinamik ekler ile Smart hem daha geniş bir görünüme hem de daha başarılı dinamiklere sahip olmuş. Arka çamurlukların üzerinde yer alan hava girişleri aynı zamanda frenlerin soğutulmasını sağlayıp fren performansını yükseltiyor.

Artan gövde genişliğe uygun olarak aks mesafesi de arttırılarak yeni görünümde uyumluluk yakalanmış. Yeni görünüm 17 inç çapında yeni jantlarla desteklenmiş.

Yeni body kit ön ve arka tamponlarda da değişikliklere sahip. Daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponun altında sağ ve sol köşelerde yer alan difüzörler aracın altından geçen rüzgarı dengeleyerek yol tutuşa katkıda bulunuyor. Arka tamponun altında yer alan difüzör ise aracın altından geçen rüzgarın çıkışta yol tutuş açısından herhangi bir zaafiyet yaratmamasını sağlıyor. Yol tutuş konusunda son işlem ise Eibach marka spor yayların kullanılması olmuş.
Mercedes Benz markası altında üretilen Smart forTwo Cabrio farklı bir otomobil. Trafikte farkedilmenin farkını yaşamak isteyen kişiler tarafındna tercih edilen Smart Konigseder sayesinde artık kesinlikle daha farkedilebilir olacak.

Yeni Honda Accord Satisa Sunuldu

Honda bugüne kadar tüm dünyada 16 milyon satış rakamına ulaşmış, tamamen yenilenen 8. jenerasyon Accord modelini 7 Haziran’da satışa sunuyor. Honda bayilerinde düzenlenecek etkinliklerle satışa sunulacak yeni Accord, kalitesi, teknolojik yenilikleri ve çekici tasarımı ile premium özellikler sergiliyor.

Yeni Honda Accord, önemli ölçüde artan genişliği ve daha alçak olan yeni tasarımıyla, heyecanlı ve sportif bir motif sağlıyor.

Yeni Honda Accord’un Euro 5 emisyonlarını karşılamak üzere dizayn edilmiş 2.0 litre i-VTEC motoru, bir önceki model ile aynı seviyede performans sağlarken (6300 d/dak'da 156 PS) sınıfında lider bir yakıt tasarrufu sunuyor.

Dikkatle seçilmiş malzemelerin kullanıldığı ve mükemmel bir uyuma sahip premium iç mekan, Accord’un kalitesini ve mükemmel işçiliğini yansıtıyor.

Daha sportif bir tasarım ve eşsiz güvenlik sistemlerinin yanı sıra mükemmel dinamik özellikleri 69.500 YTL’ye sunan yeni Honda Accord, D segmentindeki premium yarışmacılar ile rekabet etmeyi hedeflediğini ortaya koyuyor.