2009 Land Rover Discovery 3


Bir Discovery sahibi değilseniz veya araç ilgi alanınıza girmiyorsa, 2009 modelin 2008 modelden ne farkı olduğunu görmekte zorlanabilirsiniz.

Tampon profilleri revize edilmiş ve artık çamurluklar ile beraber gövde renginde olabiliyor. Bagaj açma kolu da gövde renginde. Çamurlukta bulunan havalandırma ve donanım paketine göre kapı kolları da, "tungsten" rengine boyanmış. Sinyallerde saydam lens kullanılmış. Son olarak yedi kollu 19 inç ebadında jantlar ve yeni üç gövde rengi, 2009 modeli 2008 modelden ayıran özellikleri.

197 beygir gücünde Yeni Toyota Hilux


İngiltere Birmingham'daki Ticari Araçlar Fuarı'nda tanıtılan Toyota Limited Edition Hilux 3.0 D-4D sınıfının en iddialılarından. İngiltere pazarı için geliştirilen modelden 500 adet üretilecek. Hilux Invincible modelinin standart 171 beygir gücündeki motoru performans kiti ile 197 beygire yükselmiş. Aracın torku da 343 Nm'den, 1600-3200 devir aralığında 430 Nm'ye yükselmiş. Böylece, daha önce 13 saniye olan 0-100 km/s hızlanma süresi 10.5 saniyeye kadar inmiş (otomatiği 11.4 saniye).

Insignia, Kasım'da yola çıkıyor


Alman otomobil üreticisi Opel, Vectra modelinin yerini alacak olan Insignia üzerinde uzun süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Büyük bir sır olarak gizlenen bu model geçtiğimiz günlerde basına sızan fotoğrafları ile ilk defa gerçek anlamda günyüzüne çıkmıştı.

Opel, yaşanan bu gelişmeler sonrası Insignia'nın resmi fotoğraflarını basına dağıttı. Bu yeni model Vectra'nın yerini alarak Opel'in yeni amiral gemisi olacak. Avrupa Kıtası'nda Ford Mondeo, Honda Accord, Mazda6 ve Citroen C5 gibi zorlu rakiplerle mücadele edecek olan Insignia, Temmuz ayında düzenlenecek Londra Motor Show'da resmen tanıtılacak.

Insignia'da tamamı Euro 5 emisyon değerlerini uygun yedi farklı motor seçeneği sunulacak. Manuel ve otomatik vites seçeneklerinin bulunacağı bu geniş motor yelpazesinde dört farklı benzinli motor seçeneği sunulacak. Bu motorlardan bir tanesi V6 260 HP gücünde olacak. 110 HP ile 160 HP arasında güç üreten 3 tane yeni direct-injection 2.0 litrelik dizel motor seçeneği de Insignia'nın motor gamında yer alacak.

Insignia, Temmuz ayındaki resmi tanıtımının ardından Kasım ayında showroomlardaki yerini alacak.

Q5 sona yaklaşıyor


Alman otomobil üreticisi Audi, yeni küçük SUV aracı Q5 üzerindeki son testleri yapıyor. Almanya'da test sürüşünde kameralara yakalanan Q5, 2009 yılıyla birlikte satışa sunulacak.
Kompak SUV'lar arasındaki rekabette geride kalmak istemeyen Audi, BMW X3, Land Rover Freelander ve Mercedes GLK'ya rakip olacak yeni SUV aracının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Diğer rakipleri Genevre Otomobil Fuarı'nda yeni araçlarını gösterirken, Audi ise Q7'nin V12 TDI versiyonunu görücüye çıkarmıştı. Audi şimdi uzun zamandır üzerinde çalıştığı Q5'i sergilemeye hazırlanıyor.

Q7'ye oranla daha ufak yapısı sayesinde kalabalık şehir ortamında daha iddialı olması beklenen yeni Q5'de yeni bir 7-vitesli DSG şanzımana, A4 ve A5'de de kullanılan FSI teknolojisine sahip motorlara yer verilecek.

Bu yılın sonuna doğru Avrupa'da piyasaya sürülmesi beklenen Q5'in asıl tanıtımının ise 2009 Detroit Motor Show'da yapılması bekleniyor.

Seat Leon Cope Edition


İspanyol otomobil üreticisi Seat, HB araçlar arasında büyük beğeni toplayan Leon'un özel bir serisini satışa sunmaya hazırlanıyor. Adını Leon Supercopa yarışlarından alan bu yeni araçtan sınırlı sayıda üretilecek.

Seat Leon Cope Edition, 2.0 litrelik TFSi 285 HP güçündeki motorla donatılmış. 0'dan 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaşan bu araç, Leon modellerinin en dikkat çekicisi olarak göze çarpıyor.Normal Leon modellerine göre daha geniş ön hava girişleri, büyük frenler, daha agresif gövde kiti ve 18 inçlik siyah alaşım jantlar ile donatılan Leon Cope Edition, görsel bir şölen sunuyor.

Sadece 55 adet üretilecek Leon Cope Edition, 38.500 Euro fiyatla satışa sunulacak.

Citroen'den Yeni C4 mü Geliyor?


Gelişen araç teknolojileri ile rakebetin hızla arttığı otomobil sektöründe geride kalmak istemeyen araç üreticileri, satışta olan modellerini güncel tutmaya çalışıyor. Bu kapsamda Fransız otomobil üreticisi Citroen'de C4 modelinin gelecek nesli üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.
Citroen'in C4 modeli, sınıfında oldukça sevilen modeller arasında geliyor. Güncel yapısıyla oldukça beğeni toplayan bu model görünümü ve teknolojik yapısıyla sınıfından bir adım önde olan bir araç. Ancak rakiplerin üst üste yeni modellerini piyasaya sürmesi Citroen'i harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde basında gezinen bir fotoğraf, C4'ün de yenileneceğinin sinyallerini verdi. Yakın bir zaman önce sedan versiyonu ülkemizde satışa sunulan C4'ün yeni jenerasyonuna ait ilk kare Fransız basınında yayınlandı.

Yeni jenerasyon C4'ün karoser seçenekleri arasında 3 ve 5 kapılı seçenekler bulunacak. Station Wagon, Cabriolet ve Sport modellerin müşterilere bu jenerasyonda sunulması bekleniyor. Yeni C4'ün benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanına hybrid seçeneğinin de eklenmesi bekleniyor.

SLR üretimden kalkıyor


Mercedes Benz'in en pahalı spor otomobili SLR'ın üretimi 2009 yılı sonunda tamamen bitiyor. Üstü kapalı modelinin üretimi 2007'nin başında durmuştu.

İddialara göre SLR, firmanın satış tahminlerinin altında kalarak, öngörülenin yarısı kadar sattı. Ancak Mercedes Benz, SLR'dan daha hafif, daha hızlı ve en önemlisi daha ucuz bir model üzerinde çalışıyor; çift turbo beslemeli V12 motor ile donatılmış SL65 AMG Black Series. Yeni modelin 2008 yılı sonunda satışa çıkması bekleniyor.

GT-R İngiltere'de yok sattı


Nissan'ın yeni "silahı" GT-R satışa sunulduktan 48 saat sonra 700 adet sipariş aldı.
480 beygir gücündeki standart GT-R modelinin, daha da güçlü ve hafifi, 550 beygir gücündeki GT-R V-Spec modelinin 2009 yılı sonunda satışa sunulması bekleniyor.
Nissan GT-R'nin satış fiyatı, benzer performanstaki rakiplerinin yaklaşık yarısı kadar.

Volkswagen Passat CC


15 milyondan fazla satan Passat ve Passat Variant modellerine bir yenisi ekleniyor: Passat CC.
Direk enjeksiyonlu benzinli ve dizel motorları 140, 160 ve 300 beygir gücünde. 300 beygir gücündeki V6 modelinde yeni nesil 4Motion sürekli 4-çeker sistemi, DSG şanzıman ve adaptif şase kontrol sistemi standart.

Şerit kaybını engelleyen "Lane Assist", park yardımı "Park Assist" ve fren mesafesini azaltan otomatik mesafe kontrol sistemi "ACC", Passat CC'deki bazı sürüş destek sistemleri.
Yeni aracın panaromik cam tavanı A sütunundan B sütununa kadar bir alanı kaplıyor: 75 santimetre uzunluğunda ve 112 santimetre genişliğinde.

Aracın diğer özelliklerinden bazıları: çerçevesiz kapılar, havalandırmalı koltular, yeni USB medya bağlantı soketi, kendiliğinden tamir olan Continental marka lastikler. "Mobility Tire" diye adlandırılan lastik 5 milimetreye kadar olan yarıklarda, tekerlekten havanın kaçmasını engelliyor ki, firmanın ifadesine göre böyle yarıklar tipik lastik patlamalarının %85'ini oluşturuyor.

En hızlı BMW M3 satışa sunuldu


BMW M3 serisinin dördüncü jenerasyonu ve en güçlüsü olan yeni M3, Türkiye’de satışa sunuldu.
3 Serisi Coupe baz alınarak geliştirilen yeni BMW M3’de ilk kez 8 silindirli bir güç ünitesi kullanılıyor. 4 litre hacmindeki bu motor sayesinde 420 beygir güç ve 400 Nm tork elde ediliyor. Otomobile, BMW’nin Sauber Takımı ile Formula 1’de edindiği tecrübeler de aktarılmış. BMW M3 Coupe sadece 4.8 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor. BMW M3 Coupe’nin fiyatı ise 136 bin 938 euro.