Yenilenen Subaru WRX STI görücüye çıktı


Yıllarca, sedan karoseri ile görmeye alıştığımız Impreza WRX STI, hatchback karoser baz alınarak tasarlanan yeni yüzü ile ralli parkurlarının yollardaki temsilcisi olmaya devam ediyor.

Eskisine oranla çok daha performanslı bir sürüş vaat eden Yeni WRX STI'ın gövdesinin altında, 300 PS turbo beslemeli Boxer Motor yatıyor. Eskisine kıyasla vites aralıkları da kısalan Yeni WRX STI, 0/100 km hızlanmaya 5,2 sn.'de ulaşıyor.

2.5 lt motor hacmine sahip Yeni WRX STI'da, bir Subaru geleneği olan Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi (S-AWD) standart olarak sunuluyor. 117.400 YTL fiyatla satışa sunulan WRX STI, performansı kadar, oldukça zengin donanım paketi ile de dikkat çekiyor.

6-ileri Manuel şanzıman ile satışa sunulan WRX STI'ın standart donanımları arasında, BBS 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar, anahtarsız çalıştırma sistemi ve akıllı anahtar, Brembo destekli STI frenler, Recaro spor koltuklar, sis farları, VDC, diferansiyel kilitleme sistemi (DCCD), 8 airbag ve soğuk iklim paketi yer alıyor.
Subaru tarafından geliştirilen SI Drive Teknolojisi (Subaru Akıllı Sürüş Teknolojisi) de WRX STI'da standart olarak bulunuyor. Subaru SI Drive teknolojisi sayesinde, sürücü, konsol üzerinde bulunan bir buton ile değişik kullanım modları, "Intelligent", "Sport" ve "Sport Sharp"i seçerek motor ve vites çalışma özelliklerini değiştirebiliyor; böylelikle araçtan tercihe bağlı olarak maksimum güç ya da maksimum yakıt ekonomisi sağlanabiliyor.

Subaru WRX STI, gelenekselleşen Subaru kalitesi, turbo beslemeli Boxer Motor ve Symmetrical AWD ayrıcalığı ve yepyeni tasarımı ile hız, performans ve güvenlik tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok: