Seat Leon, 37 bin YTL’ye geldi


Seat Leon’un 125 beygir gücündeki 1.4 litre TSI versiyonu, 36 bin 900 YTL’ye Türkiye’de satışa sunuldu.
İspanyol Seat’ın en çok satan modeli Leon, performans hem ekonomiyi bir arada sunmayı başaran turbo beslemeli yeni 1.4 litrelik motoruyla dikkat çekiyor.
Direkt enjeksiyon teknolojisi ile turbo beslemeyi biraraya getiren ve 125 beygir maksimum güç üreten Leon, 197 km/s’lik maksimum hıza erişirken, 0-100 km/s hızlanmasını ise sadece 9.8 saniyede tamamlıyor. 6 ileri vitesli düz şanzımanla üretilen Leon 1.4 litre TSI, 1500 d/d ile 4000 d/d arasında 200 Nm’lik tork değeri sunuyor. Bu performansın karşılığında ise, rakipleri arasında en iyi yakıt tüketimi verilerinden birini sunmayı başaran Leon 1.4 litre TSI, 100 kilometrede ortalama 6.5 litre yakıt tüketiyor. Bu yeni motorun en önemli yeniliklerinden biri de, hava yerine su ile soğutulan ve emme manifolduna entegre edilen ara soğutucular olması. Hava yerine suyun kullanılması, ara soğutucunun daha verimli çalışmasını sağlarken, ortaya çıkan yüksek ısı miktarını dengeliyor.

Doğuş Otomotiv-Seat tarafından ithal edilen 125 beygirlik Leon 1.4 litre TSI, Stylance donanım seviyesinde satışa sunuluyor. 16 inç alüminyum alaşım jantlar, elektrikli/ısıtmalı/katlanabilir dış aynalar, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, ABS (Anti Blokaj Sistem), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi), sürücü ve yolcu ön, yan ve perde hava yastıkları, elektrikli ön ve arka camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, sürücü ve yolcu koltuğu yükseklik ayarı, far yükseklik ayarı, sis farları, eve kadar izleme fonksiyonu, deri direksiyon ve vites topuzu, alarm, hız sabitleme sistemi, yol bilgisayarı, arka park sensörü, otomatik klima ve otomatik yanan farlar Stylance donanım paketinde standart olarak yer alıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.