Nissan'ın süper otomobili GT-R


Nissan'ın Uluslararası Cenevre Motor Show’da, sergileyeceği araçlarından biri de, super otomobili GT-R. Çift debriyaj sistemli, dört çeker bu otomabille sürüş keyfi çok farklı.

Nissan, 480PS güç ve 588Nm tork üreten, 3.8lt V6 twin-turbo motorlu, geliştirilmiş dört çeker ve çift debriyaj sistemli GT-R modeli ile otomobil ve sürüş tutkusu kavramlarını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi, sürüş moduna göre ayarlanabilen farklı vites kutusu ve stabilite ayarlarrının sunulduğu GT-R’ da, aracın dinamik ve sportif karakteri ön planda tutuluyor.

GT-R felsefesinin ardında yatan; “her hangi bir zamanda, herhangi bir yerde, herhangi birisi için bir Super Otomobil” kavramı onu güçlendiren en önemli etkenler. Bir seri üretim otomobili olan GT-R, istenildiği taktirde şehir içersinde ağır başlı bir karaktere bürünürken, aynı zamanda da güçlü sportif karakterini Almanya’ nın efsanevi Nurburring pistindeki rekor tur zamanıyla da kusursuz bir şekilde kanıtlıyor. GT-R’ ın bu fuar için en önemli özelliği ise ilk kez Avrupa’da sergileniyor olması.

Hiç yorum yok: