Psikolojinizi çözen otomobil geliyor


Japon üreticilerin birbirinden ilginç konsept araçlarla gövde gösterisi yaptığı Tokyo Motor Show 40'ıncı kez kapılarını açtı. 'Yenilikleri yakala, geleceğe dokun' sloganıyla açılan fuarda psikolog gibi sürücüye müdahale eden otolar ile tek kişilik konseptler ilgi çekti..


Otomotiv dünyasında geleceğin kapıları Japonya'da düzenlenen Tokyo Motor Show'da açıldı. Japon markalarının gövde gösterisi yaptığı fuarda, bugünün değil yarının otomobilleri sergilendi. Şehir içi kullanıma yönelik 'ultra küçük' tek kişilik araçlar ile sürücünün kalp atışlarından mutlu olup olmadığını anlayan 'psikolog' otolar, 40'ıncı kez kapılarını açan Tokyo Motor Show'un sloganını doğrular nitelikteydi: "Yenilikleri yakala, geleceğe dokun." 100'ü aşkın modelin dünya tanıtımının yapıldığı fuarda, Japon markalarının sergilediği konsept araçlar dikkat çekti. En fazla konsept modelin sergilendiği fuar olma özelliğine sahip Tokyo Motor Show'da, Japon üreticiler otomotivin geleceğinde ne denli önemli rol oynadıklarını tüm dünyaya kanıtladı. 11 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek fuarın bu yıl 1.7 milyon otomobilseveri ağırlaması bekleniyor.


TOYOTA


Toyota RiN fuardaki en ilginç konseptlerden. Sürücünün dikkatini doğaya yönlendiren RiN, beyin ile vücudun uyum içerisinde olmasını amaçlıyor. Sürücünün kalp atışlarından mutlu ya da mutsuz olduğunu anlayan RiN araç içindeki sıcaklığı ve renkleri değiştirerek, sürücüyü mutlu ediyor.


MAZDA


Japon üretici Mazda'nın konsepti Taiki, tasarımı ile fuarın en iddialı modellerinden biri. Atmosfer anlamına gelen Taiki, üreticinin en son geliştirdiği RENESIS motora sahip. Kanatlı kapıları ve arka tekerleklerinin dışarıda bırakılması Taiki'nin aerodinamiğe katkı yapmış.


HONDA


Honda'nın konsept aracı PUYO manevra kabiliyetini arttırmak üzere 360 derece dönebilecek şekilde tasarlanmış. Hiç bir sert köşesi bulunmayan PUYO'nun en büyük özelliği ise yumuşak silikon yapısı nedeniyle renk değiştirebiliyor olması.


SUZUKİ


Suzukı'nin konsepti Pixy tek kişilik bir araç. Önümüzdeki yıllarda birçok kişi tarafından kullanılacak tek kişilik araçlardan olan Pixy elektrik motora sahip. Pixy'nin en önemli özelliği ise istendiğinde SSC isimli bir diğer otonun içine girerek küçük bir otomobile dönüşmesi. Suzuki'nin paylaşan minibüs ismini verdiği SCC iki adet Pixy'i taşıma özelliğine sahip. Fakat SCC sadece Pixy'lerin içinde olduğu durumlarda yol alabiliyor.


NİSSAN


Nıssan'ın 2005 yılında da konsept olarak tanıttığı modeli Pivo, 360 derece dönebilen yolcu kabinine sahip. Bu görüntüsüyle yengece benzeyen Pivo, Pivo 2 adıyla bu yıl da fuarda. Fakat öncüsünün bu özelliğine ek olarak 90 derece dönebilen tekerleklerle donatılmış.


AUDI


Audi Tokyo'da küçük segmente giriş yapacak olan yeni modeli hakkında ip uçları veren bir konsept ile otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Gerçek A1'i yollarda görmek için ise 2009'u beklemek gerek.


NISSAN


Nıssan'ın fuardaki diğer konsepti ise geleceğin ticari aracı hakkında fikir veren NV200. Uzatılan arka kabini sayesinde mobil ofise dönüşenebilen NV200'de lavabo, fırın, elbise askısı ve ilk yardım çantası bile var.

Hiç yorum yok: