Alman otomobil şirketi Volks- wagen'in birkaç yıldır sadece özel müşterileri için 'arazi şartlarında sürüş deneyimi' sunduğu programa Türkiye de dahil oluyor.

Driving Experience olarak adlandırılan programda sürücüler VW Touareg'lerle asfalttan araziye, su geçişlerinden bataklığa her türlü ortamda yol almaya çalışıyor. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, programın bir diğer ayağını Kapadokya ve Kaz Dağları gibi yerlerde yapmak istediklerini söyledi. Türkye'deki arazi sürüşüne diğer organizasyonların aksine Touareg müşterileri kendi araçlarıyla ve ailecek katılabilecek. Amerika'dan Çin ve Tibet'e kadar pek çok farklı ülkede gerçekleşen programa mart ayından itibaren Türkiye de dahil olacak.
Otomotiv sektöründe son dönemde 4x4 SUV (sportif amaçlı araç) sınıfında bütün dünyada büyüme yaşanıyor. Pek çoğu en zorlu arazi şartlarında bile ilerleyebilen bu araçların sahipleri genellikle asfalttan dışarı çıkmıyor. Söz konusu program, Tuareg sahibi sürücülerin araçlarının her türlü özelliğini güvenli bir şekilde tanımasını amaçlıyor. Vedat Uygun, Türkiye'de yapılacak organizasyonun mevcut 2 bine yakın Touareg müşterisini hedeflediğini ve kâr amacı gütmediğini söyledi. Programın Türkiye ayağı için 250-300 Euro arasında bir ücret talep edilecek. VW AG'nin programına Türk tüketicilerden de katılım sağlayacaklarını belirten Uygun, "2 bin 500 Euro civarında bir rakamla 4-5 gün boyunca dünyanın en ilginç yerlerinde sınırsız 4x4 deneyimi yaşamak mümkün olacak. Örneğin Güney Afrika'da Cape Town ile Ümit Burnu arasında yer alan çok özel bir rotada 4 günde bin 250 km'den fazla yol kat ettik. Aynı zamanda bölgenin her türlü doğasını yerinde görebiliyoruz. Çöl, kayalık, çukur, asfalt gibi farklı yolları test ettik. Araçların neler yapabileceğini görmek için bundan daha iyi bir tecrübe yaşamak zor." diye konuştu.
Söz konusu araç sınıfının Türkiye'de her yıl büyüdüğünü belirten Uygun, bugün yüzde 7 civarında olan SUV pazarının 2010'da yüzde 10 seviyesine ulaşmasının beklendiğini söyledi. Şirket, Touareg'le lüks SUV sınıfında 2008'de üçüncü sıraya yükselmeyi hedefliyor. Uygun, "Range Rover, BMW X5, Audi Q7 gibi sıkı rakipler var. Ama biz de çok iyiyiz. Yılın ikinci yarısında Tiguan modelinin pazara girmesiyle bu segmentte daha fazla söz sahibi olacağız." dedi.
Almanlara 'servis' dersi verdi

Bu arada Doğuş Otomotiv, satış sonrası kalitesinin gelişimi açısından 3 yıllık süreci iki yılda tamamladı ve birincilik kürsüsüne çıktı. Doğuş yöneticileri, Almanya'da yapılan ve VW satılan 60 ülkenin katıldığı uluslararası toplantıda hizmet kalitesini artırmak için yapılacaklar konusunda diğer katılımcılara sunum yaptı. Türkiye, VW AG'nin dünya çapında gerçekleştirdiği garanti denetimlerinde rekor kırarak en az hata ile çalışan ülke oldu. Doğuş, VW'nin Almanya'daki kalite müdürleriyle servis çözümlerini de paylaştı.

Hiç yorum yok: