Mazda Kiyora Konsept



Japon otomobil üreticisi Mazda, Kiyora adı verilen yeni bir konsept modelini Paris Motor Show'da otomobil severlerin beğenisine sundu.

Japonca anlamı 'temiz ve saf' olan Kiyaro, Mazda'nın bir süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü 'Sürdürülebilir Zoom-Zoom’ adı verilen tasarım stratejisi kapsamında geliştirilmiş. Bu tasarım çizgilerini en son Moskova Motor Show'da sergilenen Kazamai Konsept modelinde görmüştük.

Mazda Kiyora'nın tasarım felsefesinde öncelik çevreye saygı olarak düşünülmüş. Su teması esas alınarak dizay edilen araçta minumum ağırlık ve maksimum güvenliğin ön planda tutulmuş. Şehir içi kullanımda rahatlığın vurgulanmak istendiği Kiyora Konsept'te Mazda'nın gelecek nesil araçlarından ipuçları veriliyor.

Kiyora Konsept'in kalbinde 1.3 litrelik ufak bir direk injeksiyonlu motor görev yapıyor. Yakıt tüketimini ve CO2 salınımını düşürmek için araç üzerinde SISS adı verilen bir sistem bulunuyor. Bu sistem ufak bir elektirikli motordan oluşuyor ve sıkışık trafikte yol alırken aracın benzinli motorunu devreden çıkararak tamamen elektirik motunun gücüyle yol almasını sağlıyor. Bu sayede yakıt tasarrufunun yanı sıra CO2 salınımıda azalıyor. Bu teknoloji sayesinde Kiyaro'nun CO2 salınımı sadece 90g/km'a kadar düşüyor.

Hiç yorum yok: