Elektrikle Calisan Chevrolet Volt



General Motors, otomobil sektöründe devrim yaratacak iddialı bir modelin üretim versiyonu olan Chevrolet Volt'u Paris Motor Show'da otomobil severlerin beğenisine sundu.

Chevrolet Volt, otomobil sektöründe yeni bir dönemi başlatmakta ve Uzun Menzilli Elektrikli Araç veya E-REV olarak bilinen ayrı bir segmentin öncülüğünü yapıyor. Alternatif yakıtlı otomobil segmentinde ses getirecek olan Chevrolet Volt hem elektrikle hem benzinle gidebilen elektrikli yakıt sistemine sahip ve emisyonsuz sürüşe olanak sağlıyor.

Volt, otomobilin her zaman ve her hızda hareket etmesi için elektrik gücünü kullanıyor. 60 km menzile kadar olan seyahatler için, Volt sadece 16-kWh lityum-iyon aküde depolanan elektrikle çalıştırılıyor. Akünün enerjisi tükendiği zaman, benzinle/E85’le çalıştırılan bir motor alternatörü Volt’un elektrikli tahrik ünitesini enerji ile beslemek için elektrik sağlıyor ve aynı zamanda aküyü şarjlı tutuyor. Bu çalışma modu Volt’un menzilini, aracın aküsü şarj olana kadar ilave birkaç yüz kilometre daha uzatıyor.

Hiç yorum yok: