Hyundai, RWD Coupe ile beğeni topladı



Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, uzun bir süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü RWD Coupe'nin konsept modeli olan RWD (Rear-Wheel-Drive) Genesis Coupe Konsept'i Los Angles Otomobil Fuarı'nda sergilemeye başladı.

Genesis Sedan üzerine geliştirilen Hyundai RWD Coupe, 2+2 oturma düzenine sahip. Genel gövde yapısına bakıldığı zaman "Z" harfini çağrıştıran sert ve agresif tasarım çizgilerine sahip olan RWD Coupe'de dikkat çekici turuncu bir renk tercih edilmiş. Sportifliğin her alanda ön bölümde tutulduğu araçta, motor kaputundan başlayıp tüm tavanı kaplayan karbon yapı farklı bir etki yaratırken, sert hatlara sahip ön ve arka farlar aracın agresif yapısını ön plana çıkaran öğeler olarak dikkat çekiyor. İşlevselliğin ön planda tutulduğu gövde yapısında karbon kaput üzerindeki hava girişleri aracın daha sağlıklı hava almasına yardımcı olurken, arka lastiklerin önünde bulunan hava girişleri frenlerin maksimum değerde soğuk tutularak daha iyi bir duruş imkanı sağlaması için tasarlanmış. Arkadan itiş sisteminin kullanıldığı RWD Copue'de yer verilen 20 inçlik alaşım jantlar ise araca dinamik bir görünüm katmış.

Hyundai RWD Coupe’de 3.8 litrelik V6 motora yer verilmiş. 300 beygir güç ve 250 lb-ft tork üreten bu motor RWD Coupe’nin 0'dan 100 km hıza 6 saniyede ulaşmasını sağlıyor. RWD Coupe'de 6 ileri manüel şanzıman kullanılıyor.

Hyundai'nin ikinci coupe modeli olacak olan RWD Coupe'nin 2009 yılında satışa sunulması öngörülüyor.

Hiç yorum yok: