Hyundai H-1 görücüye çıktı


Hyundai’nin hafif ticari araçlar segmentindeki başarılı modeli Starex, baştan aşağıya yenilenen özellikleri ve yepyeni ismi olan “H-1” ile 7-11 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılan 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarlar Fuarı 2007’de ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkıyor.
Türkiye’de ilk kez 1998 yılında minibüs modeliyle satışa sunulan ve 2002 yılından itibaren de Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilmeye başlanan Starex modelinin yerine geçecek olan yeni “H-1”, 2008 yılının ilk çeyreğinden itibaren ticarette dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni H-1, Starex modelinin aksine Güney Kore’den ithal edilmeye başlanacak.
Yepyeni bir üretim platformu kullanılarak geliştirilen H-1’de ilk olarak baştan aşağıya yeniden hazırlanan dış ve iç tasarım hemen göze çarpıyor. Çok daha kaslı, dinamik, akıcı, şık ve seçkin hatlara kavuşan H-1’in ön bölümünde daha büyük hale getirilen gözyaşı formundaki ön farlar ve ön ızgara ilk bakışta dikkat çekiyor. Ön farlardan başlayıp kaputa ve ön cama kadar devam eden çizgi, yeni H-1’in karakter çizgisini oluşturuyor. Artık daha köşeli hatlara sahip olan arka kısımdaysa, stoplar dik olarak konumlandırılmış. H-1’de gerçekleştirilen en önemli yeniliklerden biri olarak, her iki tarafta da bulunan ve arka bölüme istendiği gibi ulaşılabilen gizli kayar kapı gösterilebilir.


5125 mm uzunluk, 1920 mm genişlik, 1935 mm yükseklik ve 3200 mm’lik dingil mesafesi ile yerine geçtiği modele göre daha büyük boyutlara sahip olan H-1’de önde hem tek koltuk sırası hem de çift koltuk sırası olan 2, 3, 5 ve 6 kişilik Van ve Camlı Van versiyonları bulunuyor. H-1’in özellikleri saymakla bitmiyor. Yeni araçta joystick tipi vites kolu, auxiliary ve USB bağlantısıyla MP3 ve WMA müzik formatlarını destekleyen ve isteğe bağlı olarak Bluetooth ile alınabilen gelişmiş müzik sistemi, yol bilgisayarı, EBD destekli ABS fren sistemi ve opsiyonel olarak sunulan ESP, yeni H-1’in ilk etapta sayılabilecek yenilikleri arasında bulunuyor.
Yeni H-1 satışa sunulduğu zaman, Hyundai’nin artık diğer modellerinde olduğu gibi Start, Team, Select ve Style isimli donanım seçeneklerine sahip olacak. H-1’in bu donanım paketleri, toplam 18 ayrı ekipman versiyonuyla satın alınabilecek. Böylece H-1’in her türlü isteğe ve beklentiye en iyi şekilde cevap vermesi sağlanacak.


Hyundai H-1’de ilk etapta yeni teknolojiyle geliştirilen ve bir önceki motora göre özellikleri yenilenen 2.5 litre hacminde CRDi-VGT common-rail turbo dizel motor bulunuyor. Değişken geometrili turbo beslemesi sayesinde daha yüksek güç elde edilip daha düşük yakıt tüketimine kavuşan bu motor, geniş bir devir aralığında daha yüksek verim sunuyor. 3800 d/d’de 170 PS maksimum güç üreten 2.5 CRDi-VGT motor, 2000-2500 d/d arasında da 40 kgm’lik (393 Nm) maksimum torka sahip. Bu motor 5 ileri manuel şanzıman ile satın alınabilecek.


Hyundai H-1’in önde yer alan bağımsız çift salıncak ve torsiyon çubuklu süspansiyonu, arkada bulunan yaprak yaylı süspansiyon ile birleşince, hem boş hem de yüklüyken oldukça konforlu ve güvenli bir sürüş elde edilmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok: