BMW X6'ya Eyes On Design ödülü


Dünyanın ilk Sportif Aktivite Coupe'si X6 Dünya Promiyeriyle birlikte ilk ödülünü de aldı. Detroit Otomobil Fuarı'nda en dikkat çeken tasarıma sahip otomobile verilen Eyes On Design ödülünün bu yılki sahibi BMW X6 oldu.

Dünyanın en ünlü otomobil tasarımcılarının Detroit/Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı`nda (NAIAS) yılın en başarılı tasarımını belirledikleri Eyes On Design`da bu yıl BMW rüzgarı esti. BMW Tasarım Grubu`nun baş tasarımcısı Chris Bangle`ın da aralarında bulunduğu dünyanın en ünlü tasarımcılarından oluşan jürinin oylarını toplayan BMW X6, eşsiz ve öncü tasarımıyla bu önemli ödülü kazandı.

BMW Grubu Tasarım Ekibi adına Detroit'te ödülü alan BMW Dış Tasarım Grubu`nun Başı Anders Warming "BMW X6, büyük bir BMW Coupe'nin sportif zarafetini bir BMW Sportif Aktivite Aracının güçlü görünüşü ile birleştiren gerçekten yenilikçi tasarımı ile üstünlüğünü ortaya koyuyor. Dünyadaki başka hiçbir araç bu eşsiz kombinasyonu elde edemiyor." diyerek X6`nın başarısını ve öncülüğünü vurguluyor.
Dinamik tavan çizgisi, yüksek omuz hatları dünyanın ilk Sportif Aktivite Coupe`si BMW X6`yı benzersiz kılıyor. BMW Tasarım Grubu`nun Anlama, İnanma ve Görme isimleriyle adlandırdığı tasarım aşamalarında yenilikçilik, yaratıcılık ve uyumluluk ana kriterleri oluşturuyor.
BMW X6 ile oluşturulan ve yepyeni bir sınıfın doğmasına neden olan bu tasarım anlayışı BMW Group`un hem tasarım hem de teknoloji öncülüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. BMW Tasarım Grubu`nun iş yükünün hafifletilmesi ve iş yoğunluğunun daha yaratıcı fikirlere doğru kaydırılması düşüncesiyle oluşturulan tasarım metodolojisi, karmaşıklığını önüne geçen ve uygulanabilir bir sistem sunuyor. BMW X6`yı diğer araçlardan ayıran, mevcut otomobil tasarımlarından bağımsız olarak yenilikçi tasarımlara yönelmesini sağlayan BMW İleri Tasarım Stüdyosu yepyeni fikirlerin ve tasarımların tartışma ve uygulanma yeri oluyor.
Tasarımın ipuçlarıAnlama aşamasında, BMW Tasarım Ekibi yeni projelerin tasarım özellikleri ve detayları hakkında tam ve eksiksiz bilgi ediniyorlar. Farklı uzmanlık alanlarında deneyimli tasarım ekibi, ortak bir amaca ve anlayışa ulaşma konusunda yoğun bir çalışma yapıyorlar. Ortak noktaya ulaşmak bazen bir yılı aşkın sürelik bir zamanı kapsar. Otomobil tasarımcılarının farklı görüşleri ve taleplere yaklaşımları en doğruyu bulma konusunda sürekli bir yaratıcılığı gerektirir.

İnanma aşamasında ortak bir dile ve hedefe uygun olarak belirlenen konseptte, sıradışı estetik ve yenilikçi bir tasarım modeli ana hedefi oluşturuyor. Bu aşamada BMW`nin tipik mükemmeliyetçi ve özgün tasarım felsefesine uygun olarak konseptin birebir modelleri çizilir. Tasarlanan kil modeller, anlama aşamasından sonra yöneticilerin entegrasyonu ve yönetim kurulunun model üzerinde kararında etkilidir. Tasarlanan tüm modeller mükemmel de olsa sürecin sonunda BMW`nin felsefesini yansıtan tek model benimsenir.
Görme aşamasında seçilen kil modelin, makinelerle üretilebilecek bir tasarıma dönüştürülme işlemi esastır. Kil model üç boyutlu fizibilite modelinin yaratılmasını sağlar. Tasarımcılar, mühendisler, üretim mühendisleri ve kil modelciler arasında devam eden süreçte, ürünün - yüzey kalitesinden detaylı fonksiyonlarına kadar - üst sınıf iddiasının üst sınıf bir ürüne dönüşmesini garanti etmek için, ürün milimetre seviyesine kadar geliştirilir.

Hiç yorum yok: