Audi R8'e çifte ödül


Alman lüks otomobil üreticisi Audi’nin süper spor otomobili R8, “Dünyada Yılın Otomobili” (World Car of the Year-WCOTY) jürisi tarafından “Dünyada Yılın Performans Otomobili” seçildi. 24 ülkeden 47 jüri üyesi, Audi R8’i spor otomobil tasarımına getirdiği sıra dışı yenilikler dolayısıyla aynı zamanda “Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülüne layık gördü.
Audi’nin gerek tasarımı gerekse üstün yol tutuş ve performans özellikleriyle göz kamaştıran süper spor otomobil modeli R8, “Dünyada Yılın Otomobili” (WCOTY) jürisi tarafından iki ödülle taçlandırıldı. Satışa sunulduğu günden bu yana süper spor otomobil segmentine yeni bir bakış açısı getirmeyi başaran Audi R8, ortadan konumlu 420 HP’lik V8 motoru, quattro dört tekerlekten çekiş teknolojisi ve alüminyum gövde yapısı gibi özellikleriyle “Dünyada Yılın Otomobili” (WCOTY) jürisi tarafından “2008 Dünyada Yılın Performans Otomobili” seçildi. 24 ülkeden 47 jüri üyesi, Audi R8’in sürücüye limitleri zorlama konusunda güven telkin eden sıra dışı dengesi, kontrollü yapısı ve boyutlarına göre sunduğu ekstra hassasiyeti dolayısıyla da bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Audi R8, jüri üyelerinin spor otomobil tasarım anlayışına yeni bir bakış açısı getirdiği yönündeki ortak görüşleri dolayısıyla “2008 Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülünü de almayı başardı.
Geçtiğimiz yıl Audi RS4 ile “Dünyada Yılın Performans Otomobilini”; Audi TT ile de “Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülünü almaya layık görülen Audi, 2005 yılında da Audi A6 modeli ile “Dünyada Yılın Otomobili” ödülünü almaya hak kazanmıştı.

Hiç yorum yok: