Bentley çevreci atılıma hazırlanıyor


İngiliz lüks otomobil markası Bentley, otomobillerini 2012 yılına kadar 120 g/km altında CO2 emisyonu yapacak kapasiteye ulaştırarak dünyada bu değişiklikleri gerçekleştiren ilk üretici olacak.


Bentley Motors yeni 3 aşamalı çevre stratejisine göre araçların performansı korunarak düşük emisyon ve gelişmiş enerji tasarrufu sağlanacak. Bu çerçevede hedef 2012 yılına kadar 120 g/km altında CO2 emisyonu sağlamak. Hedef gerçekleştiğinde Bentley kendi sektöründe ve ayrıca dünyada bu değişiklikleri yapan ilk üretici olacak.


Bentley Motors’un çevre stratejisi verimliliğin artırılması, yeni güç aktarma mekanizması ve yenilenebilir yakıt temeline dayalı olarak geliştirildi. Yapılan açıklamada, 2012 yılına kadar, ortalama araç emisyonlarının en az yüzde 15 azaltılacağı; yakıt ekonomisinde yüzde 40 iyileşme sağlanacağı ve tüm Bentley modellerinin esnek-yakıt (Flex-fuel) motorları ile donatılacağı bilgisine yer verildi. Ayrıca yenilenebilir yakıt kullanan ilk araçların da bir yıl içerisinde piyasaya sürüleceği kaydedildi.

Hiç yorum yok: