Otomobilde Hızın Adı; Bugatti


Bugatti, otomobil yarışlarının en eski ve bilinen isimlerinden. Çok uzun süre önce batan şirket, 10 sene kadar önce İngiliz-Fransız ve İtalyan ortaklığı ile tekrar ayağa kaldırılmaya çalışılmış ancak yeniden batmaları uzun sürmemişti. Bugatti, Volkswagen grubuna geçmesiyle kendini tekrar toparladı.

Bugatti Veyron olarak bilinen Veyron 16.4 modeli; dünyanın en yüksek ikinci hıza ulaşabilen (407 km/sa.), en fazla ikinci motor gücüne sahip (1001 bg) ve en pahalı (1 milyon Avro) seri üretim halindeki otomobilidir. Veyron, ismini, Le Mans Yarışı'nı 1939'da kazanan Pierre Veyron'dan almaktadır.

Araca ödenen 1.5 milyon dolar yanında, şehir içindeki 40 litrelik yakıt tüketimini de göze almanız gerekiyor. Bu, Ferrari’nin top modellerinin neredeyse iki katı. Aslında, motorun da iki ayrı motorun birleştirilmesiyle elde edildiğini, aşırı güçlü bir W16 olduğunu da hesaba katarsak, tüketim 'normal' bile sayılabilirYaklaşık 4.5 metrelik araç, pek uzun olmamasına rağmen, iki metrelik anormal bir genişliğe sahip.Neredeyse Hummer ile aynı. Ağırlık da bu araca pek yakışmamış: 1900 kg. Gerçi, sırf 10 radyatör olması bile, bu ağırlığı bir parça makul gösterebilir
Şirket Bugatti sahibi olmak isteyen müşteriler için özel sipariş yöntemiyle de çalışıyor.Ancak şunu belirtelim ki herkes Bugatti için özel sipariş de veremiyor. Belli kriterler dahilinde bu hizmetten yararlanılabiliyor!

Hiç yorum yok: