Lüks Otomobil'in Adı: Bentley


DÜNYA EKONOMİSİNDE GÖZLENEN OLUMLU HAVA VE YENİ PİYASALARIN VARLIĞI BENTLEY’İ İLK KEZ OLARAK 10 BİN 14 ADETLİK SATIŞ HACMİNE ULAŞTIRDI.

İngiliz otomobil markası Bentley otomobilleri Türkiye’de 19 adet satıldı. Bentley, bu satış rakamı ile lüks otomobil segmentinde yüzde 8,3’lük pazar payına ulaştı. Böylece ilk sene olmasına rağmen birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek bir başarı elde etmiş oldu. Türkiye’de hedeflerini tutturan marka, dünya çapındaki satış hacminde de yüzde 7’lik bir büyüme kaydetti. Bentley, global pazarda 10 bin 14 adet otomobil satışı ile yeni bir rekor kırdı.
Çin’de 338 Bentley satıldı

Bentley, bu marketlerden Asya Pasifik’te yüzde 18, Çin’de ise yüzde 93 büyüme sağladı. Çin’de satış rakamı 338 olan Bentley’den Kore’de ise piyasaya girişin ilk yılında 100 adet satıldı.
Diğer pazarlarda elde edilen artışlar ise; İngiltere’de yüzde 7, Kuzey Amerika’da yüzde 4 ve Avrupa’da yüzde 7 oldu. İngiltere’de toplamda 2 bin 79 araç satılırken Kuzey Amerika’da bu rakam 4 bin 196 oldu. Avrupa Kıtası’nda ise 2 bin 166 adet Bentley satıldı.
Arnage ve Continental’in başarısı

Bentley’in elde ettiği satış rakamlarında Arnage ve Continental gruplarındaki büyümenin de etkisi var. Azure Convertible’nin piyasaya sürülmesi sayesinde, satışlar Arnage çizgisinde yüzde 44 arttı. GTC Convertible piyasadaki ilk yılında, 2 kapılı Continental modellerin satışını yüzde 57 artırdı.

Bentley Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdür Stuart McCullough açıklamasında, 'Bu sonuçlar dünya çapında yükselen piyasalar ve yerleşik piyasalardaki varlığını güçlendiren Bentley için önemli bir kilometre taşıdır. Bentley, günümüzün teknolojisi, el işçiliği ve sipariş üzerinde üretim kabiliyetleri ile lüks araç piyasasında öncü durumundadır. Bu mevkiini ileride de korumayı beklemektedir' dedi.

Hiç yorum yok: