Elektrikli arabalar geliyor!


Güvenlik standartları onaylanmış ilk elektrikli araba modelinin Avrupa yollarına çıkmaya hazır olduğu bildirildi

Güvenlik standartları onaylanmış ilk elektrikli araba modelinin Avrupa yollarına çıkmaya hazır olduğu bildirildi.

fiyatı 14 bin 900 Euro
Hindistan'da üretilen aracın Avrupa'daki satış fiyatı 14 bin 900 Euro olarak açıklandı. Aracın ölçüleri ve kapasitesi göz önüne alındığında bu rakam çok yüksek bulunsa da elektrikli araba sahibine yılda en az 1500 Euro tasarruf ettiriyor. İçinde iki yetişkin ve iki çocukla saatte 80 km hıza ulaşabilen aracın alacağı talep ise şimdiden merak konusu.

Son derece küçük ve hafif olan araç şimdilik sadece siparişle alınabiliyor ve kullanıcıya ulaşması 3 ay sürüyor. Fakat distribütör firma Greenmobil'in sahibi Arnaud de Viron, yakında daha yaygın bir satış ağı oluşacağı inancında olduğunu söyledi. Araç hakkında konuşan Viron,
100 km başına 1 Euro'luk enerji sarf ediyor

"Biz bu aracın ailelerin ikinci araç ihtiyacını karşılayacağını düşünüyoruz. Her ailede büyük bir araç oluyor ama Avrupalılar çevreye verdikleri önemi bu araçla gösterme fırsatı bulacaklar. Ayrıca aracın tasarrufu inanılmaz derecede. 100 km başına 1 Euro'luk enerji sarf ediyor. Bu normal bir arabada en az 7,5 litre benzindir".

2009 yılında her yerde elektrikli araç görmeye başlayacağımızı söyledi.

Viron'a göre elektrikli araçların gelişebilmesi ve daha iyi modellerinin üretilebilmesi için bu araçlara talep olduğunun görülmesi gerekiyor.

Talep olduğu takdirde önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok daha gelişmiş modellerin piyasaya sunulacağını belirten firma yetkilisi, 2009 yılında her yerde elektrikli araç görmeye başlayacağımızı söyledi. Elektrikli arabalar şu günlerde Brüksel'de alıcılardan sipariş almayı bekliyor.

Hiç yorum yok: