Insignia, Kasım'da yola çıkıyor


Alman otomobil üreticisi Opel, Vectra modelinin yerini alacak olan Insignia üzerinde uzun süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Büyük bir sır olarak gizlenen bu model geçtiğimiz günlerde basına sızan fotoğrafları ile ilk defa gerçek anlamda günyüzüne çıkmıştı.

Opel, yaşanan bu gelişmeler sonrası Insignia'nın resmi fotoğraflarını basına dağıttı. Bu yeni model Vectra'nın yerini alarak Opel'in yeni amiral gemisi olacak. Avrupa Kıtası'nda Ford Mondeo, Honda Accord, Mazda6 ve Citroen C5 gibi zorlu rakiplerle mücadele edecek olan Insignia, Temmuz ayında düzenlenecek Londra Motor Show'da resmen tanıtılacak.

Insignia'da tamamı Euro 5 emisyon değerlerini uygun yedi farklı motor seçeneği sunulacak. Manuel ve otomatik vites seçeneklerinin bulunacağı bu geniş motor yelpazesinde dört farklı benzinli motor seçeneği sunulacak. Bu motorlardan bir tanesi V6 260 HP gücünde olacak. 110 HP ile 160 HP arasında güç üreten 3 tane yeni direct-injection 2.0 litrelik dizel motor seçeneği de Insignia'nın motor gamında yer alacak.

Insignia, Temmuz ayındaki resmi tanıtımının ardından Kasım ayında showroomlardaki yerini alacak.

Hiç yorum yok: