Porsche'tan Kisisellestirilmis Otomobil


Alman Porsche AG, Boxster ve Cayman S serileriyle Avrupa pazarlarına yönelik yeni bir trend başlattı. Porsche talebe göre Boxster’den 500 adet, Cayman S’ten 700 adet üretmeyi hedefliyor.

AS Haber Ajansı’nın (asha) Doğuş Otomotiv’den aldığı bilgiye göre, Ekim ayında satışa sunulacak Porsche Boxster S Porsche Design Edition 2 ve Cayman S Sport, daha çarpıcı ve kişileştirilmiş türde sportiflik arayan otomobil tutkunlarına hitap edecek.

“8 HP daha fazla güç” Söz konusu trend çerçevesinde Türkiye’de satılan Cayman S Porsche Design Edition 1 ve Boxster RS 60 modellerinin ardından iki yeni model versiyonunu daha tanıttı. Porsche Boxster S Porscne Design Edition 2 ve Cayman S Sport adlarıyla üretilecek Boxster S Porsche Design Edition 2’den sadece 500 adet, Cayman S Sport’tan da 700 adet üretecek. asha’nın haberine göre, her iki özel seride de kullanılan 3.4 litre hacimli ve 303 HP’lik motor, diğer S modellerine göre 8 HP daha fazla güç üretmesiyle farklılık oluşturuyor. Doğuş Otomotiv ise her iki modeli sipariş üzerine Türkiye’ye ithal edecek.

“Seri numarası kabin içinde”
Kuzey Amerika otomobil pazarı için J.D. Power’ın yaptığı araştırmada sınıfının en iyi modeli seçilerek birinci olan Boxster modeli baz alınarak geliştirilen Boxster S Porsche Design Edition 2, tek üretim rengi olarak belirlenen Carrera Beyazı ve gri renkli gövde şeritleriyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte kırmızı stop lambaları, 19 inçlik SportDesign jantlar ve yan hava girişleri aracın görsel diğer farklılıklarını oluşturuyor. Taş Grisi ve siyah olmak üzere iki ayrı deri döşeme ve tavan rengi seçeneğinin sunulduğu özel seri Boxster’ın kabin içinde sınırlı sayıda üretilen modelin seri numarasını taşıyan bir plaka yer alıyor.

“Cayman S Sport’ta kokpit detayları”
Porsche 911 GT3’ün gövde rengi seçenekleri arasında yer alan turuncu ya da yeşil renkle de sipariş verilebilen Cayman S Sport, yine GT3 modelinde olduğu gibi siyah renkli jantları, dış aynaları ve hava girişleriyle farklı bir görsellik sunuyor. asha’nın haberine göre standart olarak sunulan PASM Porsche Aktif Süspansiyon Sistemi, çift xenon farlar, Spor Krono paketi, sportif tipte koltuklar ve egzoz sistemine sahip Cayman S Sport, yine GT3’ün kendine has süslemelerini hatırlatan kokpit detaylarına da sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Hiç yorum yok: