Audi'nin RS6 Avant Serisi Turkiye'de


Audi’nin en sportif modellerine verdiği RS kodunu taşıyan model ailesinin yeni performans ikonu RS6 Avant, Ağustos ayından itibaren ülkemize ithal edilmeye başlandı.


AS Haber Ajansı’nın (asha) bildirdiğine göre, 580 HP güç üreten çift turbo beslemeli V10 motoru, quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve dinamik sürüş kontrolüne sahip spor süspansiyonunun yanı sıra LED teknolojili farları ve dinamik kostümüyle dikkat çeken Audi RS6 Avant, yarışçı nitelikli sportif yürüyen aksamın yanında teknik ve tasarım özellikleri bir arada topluyor. Audi RS6 Avant’lar 190 bin eurodan başlayan anahtar teslim fiyatlarla pazarlanıyor.

“Araçta 580 HP güç”

Yeni Audi RS6 Avant, çift turbo besleme ünitesine sahip 5.0 litrelik FSI teknolojili (TFSI) V10 motor, 580 HP güç üretiyor. Audi lüks anlayışının kombine edildiği Audi RS6 Avant’tın kabin içinde karbon fiber, alüminyum, deri ve alkantara malzemeler kullanılıyor. 3 kollu çok fonksiyonlu sportif direksiyonu, MMI sisteminin alüminyum renkli butonları, pedal takımı, ekstra sportif yapılarıyla dikkat çeken ön koltuklar kabin içindeki diğer önemli tasarım detayları arasında yer alıyor.

“Savrulma ve yuvarlanmaya farklı bir engel”

Audi RS 4’te de sunulan DRC yani Dinamik Sürüş Kontrolü sistemiyle donatılan RS6 Avant, boyuna ve enine ekseni etrafındaki savrulma ve yuvarlanma hareketlerini, elektronik unsurların yardımı olmaksızın, sıvı dinamik kanunlarına göre azaltabilmesiyle de farklı bir özellik arzediyor. asha’nın haberine göre, yeni Audi RS6 Avant’ta bulunan Dinamik Sürüş Kontrolü, istenildiği takdirde opsiyonel olarak sunulan Spor Süspansiyon plus olarak isimlendirilen aşamalı sönümleme sistemiyle desteklenebiliyor.

Hiç yorum yok: