Cinli Geely Yil Sonunda Geliyor


Çin'in en büyük otomobil markası Geely Türkiye'ye geliyor. Anadolu Grubu çatısı altında ithalatı yapılacak otomobiller, yılın son çeyreğinde satışa sunulacak.

Türkiye’nin en köklü kuruluşların başında gelen Anadolu Grubu, otomotiv sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyim ve profesyonel yaklaşımını Türkiye’ye yepyeni bir otomobil markası getirerek başka bir seviyeye taşıyor. Çin’in en büyük özel sektör otomobil markası olan Geely, çok kısa bir süre içinde Türkiye’de Anadolu Grubu çatısı altında satışa sunulacak.


YIL SONU SATIŞA SUNULACAK
Geely Holding Group ile distribütörlük anlaşması imzalayan Anadolu Grubu, Geely için Anadolu Araçlar Ticaret A.Ş. adında yeni bir şirket kurdu. Anadolu Araçlar, Otomotiv Grubu’nda Çelik Motor, Anadolu Isuzu ve Anadolu Motor'dan sonra kurulan 4. şirket oldu. Anadolu Araçlar, Türkiye'de Anadolu Grubu güvencesi altında Geely markasının tüm pazarlama, satış ve satış sonrası organizasyonundan sorumlu olacak. Geçtiğimiz günlerde, Sanayi Bakanlığı’ndan tip onayı alınan Geely modellerinin ülkemizdeki satışına yılın son çeyreğinde başlanacak.

1986 yılında kurulan Geely Holding Group, 20 yılı aşkın süredir, otomobil, motorsiklet, otomobil motoru, şanzıman, otomobil elektronik ve elektrik aksamı, otomobil parçaları ve eğitim konularında faaliyet gösteriyor.

1997 yılında tam anlamıyla otomobil sektörüne adım atan Geely Holding Group, çok hızlı bir gelişim sürecine girmiş ve Ar&Ge çalışmalarına kendi öz varlıklarından 1 milyar 300 milyon USD’dan fazla ödenek ayırmıştır.


ÇİN'DE EN HIZLI BÜYÜYEN MARKA
Geely Holding, 1997- 2002 yılları arasında 5 yıl boyunca ulusal girişimler arasında ilk 500 firma içinde yer almış olup, Çin’de üretim yapan en büyük özel sektör firmasıdır. Ayrıca Geely, Çin’deki otomobil endüstrisinde en hızlı gelişim ve büyüme gösteren marka ünvanına sahiptir.

Hangzhou’da bulunan merkezi ile birlikte Linhai, Ningbo, Xiangtan, Cixi, Jinan, Lanzhou, Taizhou, Shangai ve yurtdışında Rusya, Ukrayna, Venezuela, Malezya ve Güney Afrika’da fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikalar, yıllık 300.000 otomobil, 400.000 motor ve 400.000 şanzıman üretim kapasitesine sahiptir.

Geely Holding Group’un, Çin’de yaklaşık 400 adet 4S mağazası, 500 servis merkezi bulunmaktadır.

DÜNYADA GEELY
Sadece Çin pazarında değil, uluslararası pazarlama yönünden de hızlı ve güçlü ataklar yapan Geely, kurulduğu günden bugüne 23 farklı ülkeden 100’ün üzerinde distribütöre sahiptir.

ARAŞTIRMALARA DESTEK
Geely Holding Group, Linhai’de bulunan Geely Otomobil Araştırma Enstitüsünü faaliyete geçirmek için 50 milyon dolar miktarında yatırımda bulunmuştur. Motor araştırmaları ve şanzıman araştımaları için Ningbo’da, elektrik ve elektronik araştırmalar için Luqiao’da enstitüler açmıştır.

Bu enstitülerde her yıl, 2-3 adet tamamen yeni otomobil modeli ve motor modelleri ortaya çıkarılmaktadır. Şirket bugüne kadar, 417 adet farklı patent edinmiştir ki bunların 42 tanesi için yeni icat patenti alınmıştır.

HEDEF DÜNYÜ MARKASI OLMAK
Uluslararası bir firma olma yönünde stratejisini kuran Geely Holding Group, gelecek 10 yıl için tüm plan ve programlarını şimdiden yapmıştır.

2010 yılına kadar şirket ,

40 model,
Benzin ve dizel seçenekleri bulunan 8 çeşit motor,
6 çeşit manuel şanzıman,
6 çeşit otomatik şanzıman,
3 çeşit elektronik şanzıman,
1 yakıt ve elektrik ile çalışan (yarı hibrid) güç projesi
1 yarış otomobili tanıtacaktır.

Geely Holding Group, otomobil sektörünün devleri arasına girmeyi kendine hedef olarak belirlemiştir ve bu hedef için durmaksızın çalışmalarına devam etmektedir. 2015 yılında 2 milyon adet otomobil üretimi ve satışını hedefleyen marka, bu adetlerin üçte ikisini Çin pazarının dışına ihraç etmeyi öngörmekte olup, fabrika sayısını 15 adede çıkarmayı planlamaktadır.

Hiç yorum yok: