Kia'dan kişiye özel otomobil


Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarındaki Kia standında 3 farklı konsept otomobil sergileniyor. Bu konsept otomobiller, Koreli markanın “eğlenceli” yönünü yansıtıyor.

Sergilenen üçlü, yakın gelecekte üretimine başlanacak olan yeni modelin ilk ipuçlarını da veriyor. Adı şu an için açıklanmayan ve şimdilik Soul projesi olarak lanse edilen Kia modeli, kullanıcılarını , otomobiliyle arasında duygusal bir bağ kurabilmesi için teşvik edici pek çok özelliğe sahip olacak. Nasıl mı? Fuarda sergilenen 3 farklı Soul konsepti işte buna ışık tutuyor. Bu konseptler, Kia’nın, araç kullanıcılarına araçlarını kişiselleştirilebilmeleri adına “sınırsız bir olasılıklar dünyası” sunacağının en önemli kanıtı. Kia’nın Eylül ayında Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilecek olan bu yeni modeli , yaşları ne olursa olsun kalben genç herkese , aracını kendi kişisel zevkine, tarzına ve karakterine uygun yani “kişiye özel” bir otomobil sahibi olma imkanı sunacak. Yeni Kia modeli, otomobil dünyasının yerleşmiş klasik kalıplarına meydan okuyarak müşterilerine kendi karakter özelliklerine ve yaşam tarzlarına uygun otomobili yaratabilecekleri bir platform sağlayacak.

Mevcut herhangi bir Kia modelinin yerini almayacak olan bu yeni model, Kia ürün gamında benzersiz bir rol oynayacak Fuarda sergilenen, Soul Burner, Soul Diva ve Soul Searcher konseptleri, Kia’nın Avrupa Tasarım ekibi tarafından yaratıldı. Sadece bir tane konsept otomobil yaratarak, bu yeni Kia modelinin felsefesini tam olarak anlatamayacaklarını düşünen Kia Tasarım ekibi, potensiyel müşterilere sahip olabilecekleri sınırsız olasıklıkların ipuçlarını 3 farklı konsept üzerinde sunmayı tercih etmiş. Kia Avrupa Tasarım Ekibinin Baş Tasarımcısı Gregory Guillaume, “3 farklı konsept yaratarak yarattığımız tasarımın esnekliğini ve sunduğumuz özelliklerin çeşitliliğini vurgulamak istedik. Güzel, çekici, kışkırtıcı, asil, mistik, savaşçı, asi……Günümüzün modern hayat tarzını benimsemiş şehir insanlarının hızla değişen beklentilerine Kia’nın verdiği en güzel cevap bu yeni model olacak” diye konuştu. Soul Diva, kendini genç hisseden, modayı yakından takip eden, kendi tarzını oturtmuş ve kullandığı aracını en az üzerinde taşıdığı kıyafetleri kadar önemseyen , kullandığı aracın kartviziti olduğuna inanan kadın kullanıcılar için yaratılmış. Soul Burner konsepti, siyah saten gövde rengi ve dragon dövmeleri ile üçlünün kötü çocuğu adeta. Üçlünün en dışadönük üyesi olan Burner, gösterişli olduğu kadar kendine güvenen ve tarzını sergilemekten zevk alanlar için tasarlanmış. Soul Searcher ise diğer iki kardeşinin aksine daha sakin ve sade yapısıyla dikkat çekiyor. Kore ve Uzakdoğu kültürünün ruhunu ve derinliğini yansıtan Searcher, kendi iç dünyalarındaki huzuru herşeyin üstünde tutanlar için yaratılmış.

Hiç yorum yok: