Koleos Cenevre'de sergilenecek


Renault'nun ilk 4x4 Crossover modeli Koleos'un, Avrupa'da 2008 Haziran ayından itibaren satışa sunulacağı ve 2009'da beş kıtada 40'a yakın ülkede ticarileştirilmiş olacağı bildirildi.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre tasarımı Renault'ya, geliştirilmesi Nissan'a ait olan ve Güney Kore, Busan'daki Renault Samsung Motors Fabrikası'nda üretilen Renault Koleos, Renault-Nissan İttifakı'na dahil olan üç markanın ekipleri arasında yakın bir işbirliği çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkıyor. Renault Koleos, 4 Mart 2008'den itibaren Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.


Verilen bilgiye göre Koleos'un önde gelen özelliklerinden biri, kumandasının kolay ve hızlı olması. Aracın büyüklüğü, şehir içi veya off road kullanımda kolayca değişim geçirmesine olanak veriyor. Renault Koleos, 4x4 dünyasının stile ilişkin kurallarına aynen uymakla beraber, aynı zamanda dinamik ve dengeli hatlarını korumayı başarmış olan bir Crossover modeli olarak öne çıkıyor.
Koleos, sürüş özeliklerinde olduğu kadar, kabin içinde sunulan çok sayıdaki pratik özellik ile de dikkat çekiyor. Yüklemeyi kolaylaştırmak için Renault Koleos'ta, çift kanatlı açılışlı bir arka kapı bulunuyor ve arka kapının üst kısmının açılışı, sıkışık durumda park edilme durumunda bagaja erişmeye olanak sağlayarak bir metreden geniş eşyaların taşınmasına imkan veriyor.
Öte yandan Renault Koleos'un, konforlu bir seyahat için gereken bütün unsurlara sahip olmasını amaçlandığı belirtiliyor. Aracın kabininde ses yalıtımına, gerek mekanik gürültülerin gerekse tekerlek gürültülerinin giderilmesine çalışılarak büyük özen gösterildiği bildiriliyor.
Kompakt SUV-Crossover pazarı, ilk beş Avrupa ülkesinde sürekli büyüme halinde bulunuyor. Bu pazarda Son 5 yılda, tüm markalar dahil toplam satışlar 222 bin 500'den 522 bin'e çıkarak iki kattan fazla bir artış gösterdi. Aynı eğilim bütün Avrupa'da da gözlemleniyor. Yaklaşık 15 milyon araçlık bir pazarda, Kompakt SUV-Crossover sınıfı, 2007 yılında toplam 700 binin üzerinde satışla Avrupa otomobil pazarının yüzde 5'ine yakınını oluşturdu.

Hiç yorum yok: