Kicherer ML 420 CDI


Tuninig firması Kicherer, Alman otomobil üreticisi Mercedes'in ML 420 CDI SUV modeli için tasarladığı tuning paketini tanıttı. Normal yol versiyonuna göre dış aksesuarlar ve motor gücü üzerinde güncelleme yapılan araç, normalinden çok daha çekici ve güçlü bir hale getirilmiş.
Kicherer, body üzerinde güncelleme yaparken abartıdan daha çok sade ve dikkat çekici olmasına önem göstermiş.'Cold as Ice' ismiyme duyurulan ML 42 CDI'ın dış görünümine eklenen 20 inçlik vernikli siyah jantlat, yüksek performans frenler, elektronik kontrollü düşük süspansiyon sistemi ve arka tamponun her iki yanına yerleştirilmiş dört çıkışlı egzos sistemi ML 63 AMG alt yapısından alınmış. Ön tamponda kullanılan iki metalik levha, kromaj kaplı sis farlarıyla oldukça uyum gösterirken, arka kısımda krom kaplı dört egzos çıkışıyla desteklenmiş. Ön ve arka tamponun en alt kısımları difüzöre benzetilerek hem aero dinamik bir yapıya kavuşturulmuş, hem de sportif etkide olabildiğince iyileştirme yapılmış. Sonuç olarak bakıldığında bu aracın bir 4x4 arazi aracı olduğunu düşünürsek son görünümüyle caddede boy gösteren araçlardan fazlası var eksiği yok durumda.


ML420 CDI üzerinde en dikkat çekici yenilik ise motor gücünde yapılan iyileştirme. Normalde Mercedes'in yüksek teknoloji ile ürettiği motor üzerinde oynamalar yapan Kicherer, 306 beygir güç ve 700 Nm tork üreten bu motoru oldukça uç performans noktalarına taşımış. Motorda yapılan performans güncellemesi sonrası ML 420 CDI 360 beygir güç ve 900Nm tork üretir hale getirilmiş. Son haliyle aracın 0'dan 100 km hızlanması sadece 6.1 saniye sürüyor ve maksimum 280 km sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok: