Scenic Conquest satışa sunuldu


Scenic Conquest, sıradışı seyahatler, sıradışı kişiler için tasarlandı. Şık ve yapılı görünümü altında barındırdığı konfor özellikleriyle, tüketicinin otomobilinde arzuladığı tüm özellikleri sunuyor. Maceracı stili nedeniyle önden ve arkadan, arazi araçlarını anımsatıyor, ayrıca EuroNCAP testlerinde Scenic’e 5 yıldız kazandıran güvenlik ekipmanlarının tamamına sahip. Üstelik son derece konforlu.

Ocak ayında Türkiye pazarına sunulan Scenic Conquest, Scenic ürün gamında yer alan modellerden oldukça farklı...

Zerafet ve dinamizm
Otomobilin ön tarafında, alt kısmı siyah grafit kaplı bir tampon bulunuyor. Önde ise yeni ızgaralar ve hava girişleri ile motor altında saten krom kaplamalı bir koruyucu kızak yer alıyor. Farların siyah maskeleri son derece dikkat çekici.

Kasa çevresinde, geniş koruma çubukları, çamurluk paspasları ve siyah iç kaplamaları kolayca farkediliyor. Scenic Conquest’in profili, aracın asfaltın dışındaki yol kaçışlarına da hazır olduğunu gösteriyor.

Otomobile dışarıdan bakıldığında hissedilen zerafet, alüminyum alaşımlı jantların kattığı dinamizm ile aracın arkasında yer alan ve saten krom renkli koruyucu kızak içeren grafit siyah renkli özel tamponla tamamlanıyor.

İnce detaylar dinamizmi vurguluyor
Scenic Conquest’in iç mekanında dinamizmi ön plana çıkaran tonların hakimiyeti farkediliyor. Koyu karbon orta konsolda turuncu grafik desenler dikkat çekiyor. Vites kolunun körüğü ve direksiyon simidi gibi döşemelerde de yine aynı renk dikişler yer alıyor. Üzerinde “Conquest” yazılı kauçuk paspaslar döşeme halısını koruduğu gibi bu ince detayları tamamlıyor. Krom kaplamalı tavan çıtaları, “outdoor” hobi donanımına çok uygun tarzda, zevkli ve heyecan uyandırıcı.

Her yol koşulunda keyifli bir sürüş
Scenic Conquest, şehirde sunduğu yüksek sürüş konumuyla ve konfor ekipmanlarıyla öne çıkarken arazi kullanımı için de ideal bir otomobil olduğunu ilk bakışta belli ediyor. Aracın, ana yollar dışındaki yollarda da sürüşe çok uygun bir şasi karakteri var. 20 mm arttırılmış zemin yüksekliği ve buna uygun şekilde güçlendirilerek sertlik ayarı yapılan süspansiyonlar, aracın eğilimini gösteriyor. İşte bu arttırılmış zemin yüksekliği ve yürüyen aksamları engebeli arazi üzerinde kontrol edebilen mekanizma; otomobilseverlere sürüş kolaylığı ve keyfi sağlıyor. Ayrıca ESP de, otomobilin arazi ağırlıklı sürüş özelliğine göre ayarlanmış durumda.
Güçlü ve Ekonomik bir motor ile sunulan eksiksiz donanımScenic Conquest, Türkiye pazarına 1.5 dCi motor ile sunuluyor. Bu motor, 1900 devir/dakika’da 200 nm tork ve 4000 devir/dakika’da 74 kW (100 bg) güç üretiyor.

Maceraperest Scenic Conquest, bu gamın başarısında önemli rol oynayan modülerlik özelliğine ve çok sayıda eşya yerleştirme gözüne sahip. Eksiksiz donanım paketinde alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik klima, raylı orta konsol, direksiyondan kumandalı 4x15W Radyo-CD MP3, arka park sensörü standart, ESP ise opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun yanında Scenic Conquest, çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıkları, güç limitörlü ön ve arka emniyet kemerleri gibi EuroNCAP testlerinde Scenic’e 5 yıldız kazandıran pasif güvenlik ekipmanlarının tamamına da sahip. Bu özellikleriyle Scenic Conquest, müşterilerine hem konfor hem de güvenlik sunma konusundaki iddiasını bir kere daha ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok: