PIVO2 Tokyo'da sergilenecek


Nissan Motor Co. Ltd., PIVO2’nin örtüsünü kaldırıyor. Gelişmiş elektrikli konsept bir otomobil olan PIVO2, 27 Ekim’de başlayacak Tokyo Motor Show’da sahneye çıkıyor. Araç, 2005 Tokyo Motor Show’da sergilenen ve popülarite kazanan ilk PIVO üzerine geliştirilerek tasarlandı. PIVO2, kendi etrafında dönebilen kabini ile geri vitese gerek bırakmaması ve enerjisini aldığı güçlü kompakt lithium-ion pilleri ile farklılık taratıyor. İlk PIVO,segilendiği Beijing’ten Cenevre Motor Show’a kadar bir ikon olmuştu.

PIVO2’ nin Çarpıcı Özellikleri;-Nissan’ın gelişmiş lithium-ion pil teknolojisinden aldığı güç-Yolculukları sürücüsüyle paylaşan “Robot Agent “ ( Robot Ajan ) sistemi-Teknolojide devrim niteliğinde, kendi etrafında 360 derece dönebilen kabini ve 90 derece çevrilebilen lastikleri
PIVO2, çevre dostu elektrikli motoru, eğlenceli,fonksiyonel sürücü-otomobil ilişkisi ile kendisini rakipsiz kılıyor. Gelişmiş lithium-ion pil teknolojisi, kablo sistemli direksiyon ve frenleri ile farklılık yaratıyor.

Aracın kendi etrafında dönebilen kabininin yanı sıra 90 derece açı alabilen Nissan’ın 3D motor teknolojisine sahip tekerlekleri PIVO2’nin yanlamasına gitmesini de sağlıyor.

“Robot Agent” ile de sürücü hiçbir zaman yalnız kalmıyor. İngilizce ve Japonca konuşabilen sistem, yolculuklara eğlence katarken sürücüsünün stresten uzaklaşmasına yardımcı oluyor. Araçla iletişim kurabilen arayüz sistemi, en temel fonksiyonlara kumanda etmekten en yakın park alanına girmeye kadar birçok hareketi destekliyor.

Hiç yorum yok: