Hyundai Tuscon Artik Daha Guclu



Hyundai’nin SUV-C segmentinde yer alan ve Türkiye’nin en çok satılan SUV modelleri arasında her zaman ilk üç içinde yer alan Tucson modeli, yeni motoru ve yürüyen aksamıyla 2009 model olarak satışa sunuldu.

Hyundai Tucson’un dış görünümünde önemli bir değişikliğe gidilmezken en dikkat çekici yenilik motorda ve yürüyen aksamda yapıldı. Türkiye’ye gücü 150 PS’e yükseltilen 2.0 CRDi-VGT dizel motorla ithal edilen Tucson’da artık 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte 4x4 çekiş sistemi, 4 kademeli H-Matic yarı otomatik şanzıman ile birlikte de 4x2 önden çekişli sistem sunulmaya başlandı.

Tucson’un 1991 cc hacimli common-rail dizel motorunda VGT (Değişken Geometrili Turbo) kullanılarak gücü 3800 d/d’de 150 PS’e, torku da 1800 ile 2500 d/d arasında 304 Nm’ye yükseltildi. Manuel şanzıman ile 0-100 km/s hızlanmasını 13.8 saniyede gerçekleştiren aracın maksimum hızı 175 km/s. Tucson’un 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 7.1 litre. H-Matic şanzıman ile 0-100 km/s hızlanması 16,1 saniye olan Tucson’un maksimum hızı 177 km/s ve 100 km’deki ortalama tüketimi ise 8 litre.

Yeni model ile birlikte Select ve Style olmak üzere iki farklı donanımla ithal edilmeye başlayan Tucson’un Select paketinde sürücü, ön yolcu ve yan havayastıkları, perde havayastıkları, EBD destekli ABS fren sistemi, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi), darbe anında katlanan direksiyon mili, immobilizer, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, ön gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, manuel klima, USB ve Bluetooth destekli radyo/CD/MP3 çalar, bel ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, dijital bilgi ekranı, elektrikli ön ve arka camlar, ön cam buz çözücü, ısıtmalı ön koltuklar, hareketli orta konsol ve kol dayama, ön ve arkada kol dayanakları ve bardaklıklar, 60/40 oranında katlanabilen ve tamamen yatabilen arka koltuklar, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, ön-arka sis farları ve 215/65 R16 lastikler standart olarak sunulan özelliklerden. Style paketindeyse bu özelliklere ek olarak ESP, metal görünümlü ön konsol, deri döşeme paketi, elektronik kontrollü klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve pusula, otomatik hız sabitleyici, elektrikli sunroof, katlanabilen yan aynalar, otomatik yanan ön farlar ve 235/60 R16 lastikler bulunuyor.

Toplam 5 ayrı dış renk ve bu renklerle kombine 3 ayrı iç renk seçeneğinin sunulduğu Tucson’ların fiyatları 57 bin 500 YTL ile 65 bin 500 YTL arasında değişiyor.

Hiç yorum yok: