Bosch'tan Cevreci Yeni Teknoloji


Bosch’un geliştirdiği yeni “Start-Stop” (Dur- Kalk) teknolojisi hem yakıt tasarrufu sağlıyor, hem de karbondioksit emisyonlarını düşürüyor. İlk olarak BMW’nin kullanmaya başladığı bu yeni teknoloji Bosch marşıyla birlikte satışa sunuluyor.


Küresel ısınma ve son dönemde artan çevre kirliliğinin giderek hayati boyuta ulaştığını öngören Bosch, geliştirdiği yeni “Start-Stop” teknolojisiyle bu konudaki hassasiyetini bir kez daha gösteriyor. Start-stop teknolojisi şehiriçi dur-kalk trafiği esnasında oluşan karbondioksit emisyonlarında ve yakıt tüketimde belirgin azalma sağlıyor.


Artan yakıt fiyatları, daha da katı hale gelen emisyon limitleri ve karbon emisyonunun azaltılması amacıyla günümüzde yenilikçi çözümler zorunlu. Dünyanın öncü otomotiv teknolojileri tedarikçisi Bosch çevreci ve uygun maliyetli Start-Stop sistemi ile bu yenilikçi çözümlere örnek sağlıyor.
Aracı otomatik olarak durdurup çalıştırıyorSistem, aracın motorunu trafik sıkışıklığı ya da kısa süreli duraklama anlarında otomatik olarak durduruyor ve sürücü tekrar hareket etmek istediğinde; örneğin, sürücünün debriyajdan ayağını kaldırma anında moturu yeniden çalıştırıyor. Bosch Start-Stop sistemi yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonlarını araç tipine bağlı olarak yüzde 8’e kadar azaltabiliyor. Duruş zamanının daha uzun sürdüğü yolculuklarda, karbondioksit emisyonu tasarrufu ve yakıt tasarrufu da doğru orantıda belirgin biçimde artıyor.

Hiç yorum yok: