Hyundai i30, Avustralya’da “Yılın Otomobili” seçildi



Hyundai’nin yeni otomobili i30, CRDi-VGT dizel motor seçeneğiyle, Avustralya’da rakiplerini geride bırakarak, hem “Yılın En İyi Otomobili”, hem de “Yılın En Çevre Dostu Otomobili” seçildi.
Avustralya’da aralarında The Daily Telegraph, The Herald Sun, The Courier Mail ve Perth Sunday Times gibi önemli günlük gazetelerin de bulunduğu toplam 9 medya kuruluşu tarafından “CARSguide Car Of The Year” ismiyle düzenlenen yarışmada, i30 CRDi-VGT Dizel, toplam 99 puan üstünden 94 puan aldı ve birinci seçildi.

Bu 9 medya kuruluşunun otomotiv editörleri, i30 CRDi-VGT Dizel’in bu birinciliğinde, çekici tasarımı, yol tutuş özellikleri, üstün güvenlik ekipmanları, gelişmiş üretim kalitesi, ödenen ücretin karşılığını fazlasıyla vermesi ve yüksek performansının önemli bir rol oynadığını belirttiler. Böylece Hyundai i30, Avustralya’da ödül kazanan “İlk Kore Üretimi Otomobil” unvanının da sahibi oldu.

Değerlendirmeye alınan otomobiller öncelikle tüm editörler tarafından şehir içi, ana yollar, otoyollar ve köy-kasaba yolları gibi farklı birçok ortamda deneme sürüşüne tabii tutuldular. Bu sürüşlerde özellikle direksiyon tepkileri, yol tutuş, fren ve hızlanma gibi kriterler dikkate alındı. Bu yollardan toplanan verilerle birlikte daha sonra Wakefield Park yarış pistinde araçların kavrama, lastik dengesi, şasi performansı ve süspansiyon gibi özellikleri değerlendirildi.
Hyundai i30’un 1.6 CRDi-VGT dizel modeli, ülkemizde 90 ve 115 PS olmak üzere iki ayrı güçte versiyon olarak satılıyor. Şimdilik 5 ileri manuel şanzımanla satılan i30 CRDi-VGT Dizel’in 115 PS’lik motor seçeneğinde kısa bir süre içinde 4 vitesli otomatik şanzıman seçeneği de sunulmaya başlanacak.

Hiç yorum yok: