İŞTE EN PAHALI OTOMOBİLLER

İşte en pahallı otomobiller

Bu otomobillerin kendisi değil, fiyatları uçuyor. Türkiye’de fiyatı 500 bin YTL’yi geçen 20 otomobil bulunuyor. Listenin zirvesinde 650 bin Euro ile Bentley Brooklands var.

İşte en iyiler:

LÜKS ve pahalı’ olan her şeyin her zaman müşterisi vardır. Tıpkı ‘lüks ve pahalı’ otomobillerde olduğu gibi... Türkiye’de hitap ettiği kitle ve bir yılda bulduğu müşteri sayısı 60-70 kişi civarında olan bazı otomobiller fiyatları ve sahip olduğu özellikler ile ‘züğürdün çenesini yoracak’ cinsten. Ancak bu otomobillerden 60-70 adet satılması bile yüzlerce küçük otomobilin satılmasına bedel. Türkiye’de satışta bulunan ve bir distribütör yoluyla satılan otomobiller arasında fiyatı 500 bin YTL’nin üzerinde, Euro olarak ise 300 bin Euro ve üzerinde fiyat etiketine sahip 20 otomobil var. LAMBORGHINI, FERRARI...

EN pahalılar listesinin ilk üç sırasında Bentley’in üç modeli bulunuyor. En pahalı otomobil ise Bentley’in Brooklands modeli. Tam 650 bin Euro etiket taşıyan bu otomobilden sadece 550 adet üretilecek ve 2008’in ilk yarısında sahiplerine teslim edilecek. Henüz Türkiye’den müşteri çıkmadı ancak her an çıkabilir. Listenin ikinci ve üçüncü sırasında yine Bentley modelleri var. Bentley Azure 621 bin, Bentley Arnage RL 577 bin Euro. Lamborghini Murcielago LP 640 Roadster 528 bin Euro’luk fiyatıyla dördüncü sırada yer alıyor. Ferrari’nin 434 bin Euro ile en pahalı modeli olan 612 Scaglietti F1, sekizinci sırada. 300 bin Euro’nun üzerindeki otomobiller listesinde Mercedes’in de bir modeli bulunuyor. Mercedes SL 65 AMG tam 393 bin Euro.

Hiç yorum yok: