Yeni Kango 2008'de Ülkemizde


Yeni Kangoo Uluslararası Basın Deneme Organizasyonu dahilinde konuşan Renault Minivan ve Hafif Ticari Araç Direktörü Thierry Moreau, “Türkiye, Kangoo’nun 4. büyük pazarı, yılda 20 binden fazla Kangoo satıyoruz. Türkiye’yi çok önemli bir piyasa olarak görüyoruz ve Yeni Kangoo’yu çok hızlı bir şekilde Türkiye pazarına sunacağız” dedi.

Kangoo’da 2009’dan itibaren dizel motorda otomatik vites olacağını belirten Moreau, Avrupa’da Kangoo’nun hafif ticari araç pazarında liderliğini sürdürmeyi, binek versiyonuyla da tekrar bir numara olmak istediklerini ifade etti.


Renault'un büyük ölçüde modernize edilen Fransa'daki MCA Maubeuge fabrikasında üretilen yeni Kangoo, önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak.
Minicargo’ya karşı bir proje düşünmüyoruzThierry Moreau, Minicargo'nun kendisini etkilediğini, küçük ve hafif bir araç olduğunu, daha büyük hacimli olan Kangoo'nun ise konforlu özellikler taşıdığını ifade ederek, her iki aracın müşteri kitlesinin farklı olduğunu ve Minicargo'ya karşı bir proje düşünmediklerini söyledi. Moreau, ayrıca Kangoo'nun hem binek hem de hafif ticari araç versiyonlarının bulunduğunu belirtti.


İlk olarak 1997 yılında satışa sunulan Kangoo, sempatik ve anlamlı çizgileriyle SUV dünyasında devrim yaptı. İç mekânı ve çok amaçlı kullanımı sayesinde Kangoo müthiş bir başarı yakaladı ve lansmanından itibaren 2.300.000 adetten fazla satıldı. Ailelerin beklentilerine daha da yakınlaşan Yeni Kangoo, Kangoo’nun güçlü noktalarını korudu; kalite, konfor ve pratiklik yönünden daha da ileriye gitti. Yeni Kangoo ile mühendislik harcamaları kontrol altında tutuldu ve yatırım maliyetleri azaltıldı. Yeni Kangoo büyük ölçüde modernize edilen Fransa’daki MCA Maubeuge fabrikasında üretiliyor. Kangoo’nun tarihi üretim merkezi olan bu fabrika aynı zamanda, ticari araç segmentinde Avrupa’da verimlilik düzeyi en yüksek fabrikalar arasında yer alıyor.


Yeni Kangoo son derece pratik yepyeni bir modülerlik kavramına imza atıyor. Kullanım keyfine adanan pratik araç SUV segmentinde ergonomi, iç mekân genişliği ve sıcaklık kavramlarını yeniden tanımlıyor. 40/60 oranında bölünebilir arka koltuk, düz bir zemin oluşturmak üzere, hiç güç sarfetmeden, tek bir hareketle indirilebiliyor. Bazı versiyonlarda, ön yolcu koltuğu da aynı şekilde yatırılıyor, bu şekilde 660 l’den 2,8 m3’ye kadar çıkarılabilen bir yükleme hacmi oluşturulabiliyor. Böyle bir konfigürasyonda, 2,50 m uzunluktaki eşyaları taşımak mümkün olabiliyor. İç bölümde, Yeni Kangoo, örneğin arka yolcular için uçak tipi akılcı raflarla 77 litreye kadar eşya yerleştirme kapasitesi sunuyor. Aynı zamanda, aletsiz olarak portbagaja dönüşebilen ve 80 kg’a kadar yük taşıyabilen uzun tavan çubukları sistemi de ilk kez Yeni Kangoo’da sunuluyor.


Yeni Kangoo güvenilir ve herkesin beklentilerini karşılayabilen eksiksiz bir motor yelpazesine sahip (üç farklı güçte bir dizel blok ve iki benzinli motor seçeneği). Bu motorlar sağlamlık, güvenilirlik, tasarruf ve çevreye saygı gibi güçlü değerleri barındırıyorlar. 105 bg’lik 1,5 dCi (78 kW) ile Yeni Kangoo’da lansmanından itibaren partikül filtreli bir motor seçeneği de önerilecek (76 kW). 1.5 dCi’nin diğer iki farklı tipi (70 bg - 50 kW ve 85 bg - 63 kW) 140 g/km’ın altında CO2 salınımlarıyla « Renault eco2 » imzasına uygunluk gösteriyorlar.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

öncelikle yeni kango tasar1m olarak mükemmel olmus içi ayn1 megan ama arka plakan1n bulundugu yer çok asag1da olmus türkiyede iyi bir sat1s yapac1g1na inan1yorum benim tek sorum su neden dört caml1 ve arka koltugu olan kango ruhsatta kamyonet diye ç1k1yo ticari taksi olarak ald1g1mda ötv vergisi taksiye cevirmek için fazla veriliyor

Adsız dedi ki...

bencede çok güzel bir tasar1m olmus daha iyileri istiyoruz biz taksiciler olarak arç al1rken kamyonet olarak degil taksi olarak almak istiyoruz renault firmasinin devletimizle bu sorunu gidermesini istiyoruz

Adsız dedi ki...

ya bızde 08 kango almayı dusunuyoruz ama acaba hız sabıtleyıcı warmı ?? onu sormak ıstıyorum bılenler lutfen cvp yazsın

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR BEN DİYORUM Kİ KANGOOYU DOBLOYA TERCİH ETMEYİN EMİN OLUN KANGOO KADAR SASİ DAYANIKLI DEĞİL BEN ÖNCE DOBLO ALDIM COK PİSMAN OLDUM YENİ KANGOO ALDIM RAHAT ETTİM YİNE RENAULT YAPIYOR.

Adsız dedi ki...

bende aldım kangoo 105 bg müthiş bi araç çok hoşuma gitti valla tavsiye ederim adamlar yapmış ama..