Uluslararası Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), "Volvo" dedi.


Uluslararası Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Volvo'nun üç modelini 'En Güvenli Tercih' olarak belirledi.


Volvo'dan yapılan açıklamada, 2 yıldır önden, yandan ve arkadan darbelerde güvenlik konusunda IIHS'nin en yüksek ödülünü kazanan Volvo XC90 SUV, Volvo C70 Cabriolet ve Volvo S80 Sedan modellerinin bu başarıyı elde etmek için farklı bir çözümden yararlandığı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Volvo Cars Kuzey Amerika Yönetim Kurulu Başkanı Anne Belec, Volvo'da güvenliğin 80 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu ve otomobillerin, içindeki ve çevresindekileri korumaya inandıkları bir kültürden doğduğunu söyledi. Belec, "Güvenlik, bizim için kültürel bir gurur kaynağıdır. Sonradan eklenen bir şey değil, yeni bir Volvo tasarlanırken çekirdekten geliştirilir. Günümüzün mühendislik altyapısı, geçen yıl 11 ve bu yıl da 34 otomobilin layık görüldüğü 'En Güvenli Tercih' unvanını alırken geçtiği güvenlik testlerine dayanabilecek otomobillerin üretilmesini kolaylaştırmaktadır. Ancak Volvo'yu diğerlerinden ayıran özellik, en güvenli arazi otomobili, üstü açık veya binek otomobil modellerini geliştirirken gerçek kazalardan elde ettiğimiz verileri de kullanmamız ve standartlaştırılmış testlerin ötesinde, gerçek dünyayı dikkate alan otomobiller üretmemizdir" dedi.


Açıklamada şu bilgilere yer verildi:"Volvo'nun güvenliğe yönelik 'Gelişim Çemberi' yaklaşımı, gerçek kazalar üzerinde yapılan araştırmalardan başlayarak tasarıma, testlere, üretime doğru ilerler ve tekrar gerçek kazalara dönerek çemberi tamamlar.


Volvo'nun hedefi, koruyucu ve önleyici güvenliktir ve bu insanlara hayatlarının en kötü deneyimlerinden biri olan trafik kazasında yardımcı olmayı amaçlar. IIHS'nin standart çarpışma testi dizisinde tüm otomobiller en üst düzeyde güvenlik sağlarken, Volvo bir adım ileri giderek gerçek koşullarda ihtiyaç duyulabilecek bir koruma da sağladı. Çarpışma testi ölçütlerini tutturmak, yolcuları korumanın yollarından sadece biridir. Volvo, standart testlerin otomobilin çarpışmadaki davranışını öngörmeye yardımcı olacağına inanmakla birlikte, gerçek kazalar üzerinde yapılan araştırmaların Volvo otomobillerin içindeki ve çevresindekilere bir kat daha güvenlik sağlayacağını düşünmektedir."

Hiç yorum yok: